mnichmark Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam. Potrzebował bym jakiegoś składanego stojaka do naprawy roweru ( regulacja przerzutek , hamulców itp ). W hipermarkecie Auchan natknąłem się na tego rodzaju plastikowy stojak z mocowaniem za piastę. Czy da on rade ? Cena koło 30 zł
Gość Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Mam podobny a nawet 2 podobne firmy SuperB. Do zastosowań które wymieniłeś sa jak znalazł... tylko że do mojego nie da sie wsadzić przedniego koła Tak czy siak jeśli miałbym go kupic raz jeszcze, zrobiłbym to ;-) Przy grubszych tematach jak np odkrecenie korby czy pedałów trzeba uważac zeby roweru nie wywalić ale idzie to zrobić to raz, a po drugie zbyt czesto się tego nie robi ;-)
zomg Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Mam coś podobnego. Szosa włazi, ale 29er już nie.
mmisiek9612 Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 do regulacji przerzutki się nada do czegokolwiek innego już nie. To nie jest stojak serwisowy tylko po prostu stojak
Gość Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Jestem w staine zrobic wszystko w tym stojaku co nie wymaga wyjecia tylnego kola ( a nawet wtedy da rade, wystarczy jakas stara piasta i szybkozamykacz)...Wiec nie przesadzałbym ....do domowego użytku, jest idealny.
mmisiek9612 Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 ja jestem w stanie zrobić wszystko bez jakiegokolwiek stojaka ale to nie o to w tym chodzi. Ma być praktycznie i wygodnie
siimon Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Jedyną wada jest taka, że to jest stojak serwisowy. Kół nie wyjmiesz, amortyzatora też nie a resztę rzeczy robisz na klęczki. Czyli równie dobrze możesz oprzeć rower o ścianę.
Gość Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Kolo przednie bez problemu mozna wymienic, amor tez mozna wyjac i rower sie nie przewali...co wiecej mozna siedziec na malym krzeselku, zamiast na kolanach. Moim zdaniem stojak ten jest idealny do zabaw w mieszkaniu czy na balkonie.Do profesjonalnej roboty sie nie nadaje, ale w domowych warunkach mozna spokojnie ogarnac rower bez napinania sie. Jedyną wada jest taka, że to jest stojak serwisowy. Kół nie wyjmiesz, amortyzatora też nie a resztę rzeczy robisz na klęczki. Czyli równie dobrze możesz oprzeć rower o ścianę. Czyli lepiej przerzutki tez regulowac pod sciana niz w tym stojaku? Naprawde nie ma sie co napinac i przesadzac. :-)
kris750 Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam. Potrzebował bym jakiegoś składanego stojaka do naprawy roweru ( regulacja przerzutek , hamulców itp ). W hipermarkecie Auchan natknąłem się na tego rodzaju plastikowy stojak z mocowaniem za piastę. Czy da on rade ? Cena koło 30 zł Wierzę w to piszą osoby przerabiające stojaki, a piszą mianowicie, żeby kupić od razu stojak serwisowy (około 300-340zł biketrim), zwłaśzcza jak się robi w domu. Z takiego stojaka rower nie spadnie nie zrypie ściany nie narobi szkód itp. a przyjemność pracy o niebo lepsza niż męczyć się z rowerem podpartym za koło.
Garlock Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 piszą żeby kupić od razu stojak serwisowy (około 300-340zł biketrim), zwłaśzcza jak się robi w domu. Jak dłubiesz w domu to w zupełności wystarczy stojak z Lidla za nieco więcej niż 1/3 tej ceny (trzeba tylko go upolować) A do prostych prac typu regulacja hamulca, przerzutki, wymiana linki ten z tytułowego posta jest faktycznie wystarczający. I mieści się pod szafą lub w szufladzie.
Mod Team michuuu Napisano 12 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 12 Sierpnia 2015 Ten stojak jest w zasadzie do regulacji przerzutek. Cała reszta raczej średnio.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.