Skocz do zawartości

[napęd]co sadzicie i doradzcie

Paweł 13

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam zamiar kupić sobie korbę LX,przerzutkę tył i przód LX ale mam problem z wybraniem kasety i łańcucha

doradzcie mi jaką kasete i łańcuch mam wybrać tak rzeby wszystko działało bez zarzutów i rzeby wytrzymało z 4 lata lub dłużej

pozdrawiam i czekam na wasze posty

Jeżeli nie jesteś góralem, to polecam piastę na której sam jeżdżę... Sram Spectro S7. Mozna kupić za 200zł. I po kłopocie...

A jak chcesz górskie przełożenia, to prócz przedniej zębatki na 32zęby załaduj jakąś na 24. Zakres przełożeń wzrośnie i będziesz miał 606% A i łańcuchay wolniej się będą zużywać... Aha i z przednią przerzutką musisz zastosować napinacz... (jakąś starą przerzutkę... Która będzie rozciągać łańcuch na mniejszym biegu.... (nie polecam takie rozwiązanie wychodzi drożej...)

Dokładnie, po co kupować LX-a do roweru miejskiego?? Na pierwszy rzut oka widać że będzie to sprzęt do XC. A propozycja Odiego jest w pełni sensowna kaseta XT i dwa łańcuchy XT albo kaseta SRAM 5.0 i dwa łańcuchy PC48 albo PC58.

Witam ja polecam kasete srama 5.0 i łańcuch pc-48, sam taki zestaw posiadam ma przebieg już 10kkm i staje sie powoli do wymianu może dociągnę do zimy i na 100% trzeba zmienić. Jeśli bedziesz jeździł mało w ciagu roku to wystarczy na długo!!! A i koszt zestawu to 99zł, śmieszna kasa a w miare dobry sprzet polecam.

Witam ja polecam kasete srama 5.0 i łańcuch pc-48, sam taki zestaw posiadam ma przebieg już 10kkm i staje sie powoli do wymianu może dociągnę do zimy i na 100% trzeba zmienić.

A jak robie raz w roku około 9 tyś km szosą na przełożeniach 3x7, 3x8 i 3x9 to taki zestaw bede musiał zmienić dwa razy w ciągu tego roku. Tyle że to ma być napęd do XC to wytrzyma spokojnie tak jak piszesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...