zaruski Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 W której nogawce macie "klejnoty" podczas jazdy i czy nos siodełka macie lekko przekręcony w stronę przeciwną ?
Mod Team michuuu Napisano 12 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 12 Sierpnia 2015 czy nos siodełka macie lekko przekręcony w stronę przeciwną ? Krawiec też pyta przy szyciu spodni. Gdyby przekręcić nos to tył też zmieni położenie i podparcie nie będzie komfortowe.
BikerLight Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 W której nogawce macie "klejnoty" podczas jazdy i czy nos siodełka macie lekko przekręcony w stronę przeciwną ? Jak to w jakiej nogawce? Noś tak jak pro
zaruski Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Napisano 12 Sierpnia 2015 Sprawa jest poważna, a Ty sobie jaja robisz!
chudeusz09 Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Spróbuj w nogawce kolegi. Nos zawsze w kierunku jazdy i nie za wysoko. Dziury w nosie powodują duże opory powietrza.
rzezniol Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Kto se robi ten se robi Nie wiem jak ty ale w typowych batkach kolarskich to ja sobie nie wyobrażam noszenia jajek w nogawce . Pozdro
BikerLight Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Nosić należy w nogawce lewej, chyba że rok jest przestępny, wtedy należy przełożyć w prawą...
mklos1 Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 @@zaruski, Nosisz w której chcesz i jak chcesz, a jak masz problemy, to raczej dyskusja u lekarza powinna mieć miejsce. Raczej pochyl nos a nie skręć - jeżeli czujesz dyskomfort.
Tofi Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Gdybym nosił w nogawce to by mi ustało krążenie. Tak jak już bikerlight napisał - nie ma miejsca tam na nic. Co do nosa, to siodełko w poziomie. Wszelkie inne ustawienia powodowały, że niewygodnie się siedziało i pedałowało.
Mod Team adamos Napisano 12 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 12 Sierpnia 2015 Jak prawdziwy Krzyżak - czyli na krzyż - prawy klejnot w lewej nogawce, a lewy w prawej.
tobo Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Ja klejnoty trzymam w sejfie a nos mam zawsze uniesiony. Obawiasz się że trzymasz w czasie jazdy interes nie tam gdzie trzeba i dojdzie do powstania jakichś szkód? Jeśli większość powie że w prawej nogawce a Ty masz w lewej to przerzucisz i zostawisz nawet jeśli będzie dyskomfort, "bo takie są trendy"?
porcelanowy Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 Powitoł Hah, świetny temat. Strasznie mi poprawił humor z rańca Siusiak do góry! Czasem podczas jazdy zdarza mi się "podekscytować." Siusiak w nogawce? To by była katastrofa grożąca naderwaniem korzenia
mmisiek9612 Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 oj tam odrazu katastrofa, po prostu w jasny sposób wyraził byś swoje intencje, bez zbędnego gadania
Tofi Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 To pojawia się kolejny problem - co będzie jak kompas obierze zły azymut? Jak wtedy społecznie będzie odbierane siedzenie na kole? Powątpiewam, żeby znacząca większość chciała mieć kogoś z tyłu. No i jak wtedy jechać? Zwłaszcza na wyspach - lewą stroną czy utrzymywać prawicowe ideały?
Kaczorak Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 To zależy od dnia. W nieparzyste przerzucam do lewej a w parzyste do prawej. Chyba że są jakieś święta to jak są państwowe to lewa a jak kościelne to prawa. I święta mają zawsze pierszeństwo od parzystości dnia. Najgorzej jak się pomyle - wtedy muszę się zatrzymać gdzieś na trasie i szybko przerzucić tak żeby nikt nie zauważył mojej pomyłki. To by było jakby się okazało że mam nie w tej nogawce. Kumple by już nie chcieli ze mna jeździć bo wstyd jeździć z takim co ma w złej nogawce Czasami też zależy od towarzystwa - jak jadę z miłośnikami Korina-Mikkego to nigdy ale to nigdy nie wrzucam do lewej. A jak jadę z jakimiś lewicowcami to nigdy na prawą - to jest taka "złota zasada" A tak na poważnie to zasada jest prosta - tam gdzie Ci jest wygodnie i bezpiecznie. Raz się na lewo ułoży a raz na prawo. Szczerze nigdy o tym nie myślałem bo zawsze się jakoś tak samo układa A przekręcenie siodełka na bok może więcej zaszkodzić niż przyniesie pożytku.
Mod Team Pixon Napisano 13 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 13 Sierpnia 2015 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.