firefly Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Może bmx-owe U-brake? Wysokie modele z dobrymi klockami potrafiły świetnie hamować na kole 20", na większym powinno być tylko lepiej (analogicznie jak z rozmiarem tarczy hamulcowej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Ale on nie ma piwotów na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefly Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Zamieszałem, przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagicznyKrzysztof Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Okej - Weinmann dotarł, zamontowałem. Jest do bani. W stosunku do poprzedniego hamulca - zero poprawy. Spróbuję jeszcze wsadzić klocki, które obecnie mam zamontowane w góralu w nadziei, że będzie lepiej, ale to raczej desperacki ruch i nic z tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Przetrzyj obręcze papierem ściernym i odtłuść benzyną ekstrakcyjną. Linki lekko chodzą w pancerzach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagicznyKrzysztof Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Obręczy i linek nie ruszałem, są w porządku. Wymieniłem hamulce na wyśmiewane wcześniej Alhongi, teraz jest w miarę okej. Do dobrze wyregulowanych vbrake'ów jeszcze brakuje, ale cudów nie ma - cieniutka miejska oponka szybciej się raczej nie zatrzyma. W każdym razie teraz przynajmniej jestem w stanie zablokować koło, o czym wcześniej mogłem co najwyżej pomarzyć. Przyznaję, że jestem rozczarowany pomocą na forum - w sumie taki sam efekt uzyskałbym, gdybym w ogóle tu nie pisał. A przynajmniej nie traciłbym czasu na pisanie oraz pieniędzy na zakup Weinmannów. No cóż, trudno. Dziękuję za dobre chęci, życzę wszystkim miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Moja wina za co serdecznie przepraszam, nie zwalaj winy na całe forum, bo jest ono jedne z lepszych w polskich internetach. Nie zawsze uda się pomóc pomimo szczerych chęci. Cieszę się, że udało się w końcu poprawić siłę hamowania. Dodatkowo wniosłeś nową wiedzę na temat hamulców. Pozdrawiam i życzę wielu przejechanych km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Moja wina za co serdecznie przepraszam Moja w sumie też. nie zwalaj winy na całe forum, bo jest ono jedne z lepszych w polskich internetach. To prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.