Tespis Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam, posiadam rower Kross Hexagon V6. Jestem z niego bardzo zadowolony, jednak mam problem z tylnym hamulcem (jak już napisałem Tektro IO, tarczowy, mechaniczny). Pomimo wymiany linki i pancerza, siła hamowania jest prawie zerowa. Linka jest dobrze naciągnięta, nie jest to również wina klocków. Próbowałem dokonać regulacji przesuwając nie ruchomy klocek, jednak śruba ani drgnie.Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić, żeby hamowało jak kiedyś? Lekkie pociągnięcie hamulca powodowało kompletne zatrzymanie koła...Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSMP Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Polecam: http://www.forumrowerowe.org/topic/154776-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 przesuwając nie ruchomy klocek, jednak śruba ani drgnie. Tak się dzieje jak się nie wytrze syfu , wody etc u kumpla było tak samo , tyle że hamulec promax. wd popsikaj może rozruszasz (wyjmij wcześniej klocki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi