Skocz do zawartości

[Zakup] Szosa do 4000zł

mikk

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Od jakiegoś czasu szukam szosy tak do ok. 4000-4500zł. Wymagania to przede wszystkim dobra rama. Roweru używać będę głównie do rekreacyjnej jazdy ok. 100km i ewentualnie czasem jakiś wyścig. Do tej pory celowałem raczej w zakup nowego sprzętu, przede wszystkim w Felta F75 ale nie mogę go na razie znaleźć w zakładanym budżecie. Natknąłem się jednak na interesującą (chyba?) aukcję na allegro a mianowicie Ridleya Orion Veloce z 2013 r. Ze zdjęć i opisu faktycznie wynika, że jego przebieg jest znikomy. Jednak z uwagi na to, że nie umiem wycenić używanych rowerów i szukałem raczej nówki proszę o opinie czy faktycznie stosunek cena-jakość-rocznik jest zadowalający. Jeżeli chodzi o sam rower (rama, osprzęt) nie mam wątpliwości, że to jest to czego szukam.

http://allegro.pl/ridley-orion-veloce-2014-8-4kg-50-idealny-i5597929712.html

Z góry dzięki za pomoc!

Witam.

Szosa jest z 2013, 2014 czy 2015. W opisie i tytule jest inny rok produkcji, ale sam rower jest na ramię full carbon i na osprzęcie Campagnolo Veloce, czyli odpowiedniku do 105tki. Szosa wygląda bardzo dobrze. Masz możliwość zobaczenia roweru czy jest za daleko?

Pozdr

Dzięki za odpowiedź. Co do rocznika to wydaje mi się że sprzedawca wprowadza w błąd i w rzeczywistości jest to rocznik 2013. Do obejżenia mam kawałek dla tego chciałbym jak najwięcej informacji uzyskać internetowo żeby nie mieć wątpliwości, że warto się pofatygować.

Cześć. Dwa lata temu interesowałem się mocno zakupem roweru Ridley, dokładnie tym modelem i na 100% stwierdzam, że jest to rama 2013, a rower to Ridley Orion R-LOT12M, cała specyfikacja się zgadza również z rocznikiem 2013 (osprzęt Veloce, koła Khamsin). Mam nawet jeszcze katalog Ridleya z tego roku, mogę przesłać na życzenie na e-mail. Nie zakładałbym jednak od razu, że sprzedawca chce okłamać, bo rower mógł kupić np. w 2014 i tym się zasugerował. A model był z 2013. W opisie (2015) się walnął na pewno. W tamtym okresie cena roweru wynosiła niecałe 6000 zł w Internecie i bodaj 6400 oficjalna. Niemniej sam rower to świetna opcja, a szukając niedawno swojej szosy, też natknąłem się na tę aukcję, z tym, że sprzedawca chciał jeszcze 4200, a ponadto rozmiar 57 okazał się na mnie za duży. Ja bym mocno wziął pod uwagę, nie kupisz nowej szosy na takich parametrach w takiej cenie. Utarguj może ze stówkę jeszcze, niemniej cena odpowiada w mojej opinii ofercie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...