gimmesomo Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam, potrzebuje Waszej pomocy, może na forum znajdzie się ktoś kto miał do czynienia z Cube Nature Pro. Problem polega na tym, że rozmiarówka która mnie dotyczy to 54 lub 58 cm (rozmiary producenta). Fakt faktem, rozmiar 54 posiada długość ramy pod siadełkiem 52 cm, a rozmiar 58 posiada ją w wymiarze 56 cm. Mój wzrost to 190 cm, długość nogi do krocza to ok. 87-88 cm. Poniżej wklejam linki to danych geometrycznych obydwu rozmiarów: 54: http://www.cube.eu/fileadmin/_processed_/csm_tonopah_cross-pro_cross_nature-pro_nature_curve-pro_curve_54_79abaecef2.png 58: http://www.cube.eu/fileadmin/_processed_/csm_tonopah_cross-pro_cross_nature-pro_nature_curve-pro_curve_58_9e26449fe7.png Który rozmiar będzie dla mnie najlepszy ? Problem w tym, że w całym, moim, województwie nie ma już tego roweru na stanie w sklepach stacjonarnych aby przymierzyć rowerek. Ma ktoś z tym doświadczenie ? Proszę o pomoc.
Tomek21001 Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 190cm wzrostu,91nogi - miałem kiedyś Tonopaha (praktycznie ta sama geo Cube) - 58 był akurat. Nawet nie myśl o 54,podsiodłówki może starczy,ale będzie stanowczo za krótki.
spiro Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Na wstępie witam wszystkich z forum rowerowego, gdyż to mój pierwszy post. Kilka miesięcy temu miałem podobny problem przy wyborze roweru crossowego. Również przymierzalem się do 54 i 58, z tym że przed zakupem na obu rowerach się przejechałem. W moim przypadku (186cm) wybór padł na mniejszy, gdyż przy zeskakiwaniu z 58 miałem lekki dyskomfort. Z perspektywy czasu nie żałuję mojego wyboru. W Twoim przypadku wydaje mi się, iż rozmiar 58 byłby bardziej trafny. Pozdrawiam
gimmesomo Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Napisano 12 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie za sugestie, zamówiłem 58, w razie czego mam 14 dni na zwrot. Dam znać jak otrzymam 'paczkę'
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.