krzysio.k1 Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam serdecznie posiadam w swoim 29er amorek Suntour XCR AIR z blokadą i chciałbym przerobić go na blokadę manetką z kierownicy. Jest taka możliwość? Z pewnością tak bo są XCRy zdalnie blokowane. Czy wystarczy samo "pokrętło" zmienić i dołożyć manetkę? Może ktoś miałby potrzebne mi części w dobrej cenie? Cytuj
Marcin9 Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Może ktoś miałby potrzebne mi części w dobrej cenie? Części i potrzebne Ci informacje posiada forumowicz @@ACTIVIA, Dystrybutor i serwisant Suntour Cytuj
ACTIVIA Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam serdecznie posiadam w swoim 29er amorek Suntour XCR AIR z blokadą i chciałbym przerobić go na blokadę manetką z kierownicy. Jest taka możliwość? Z pewnością tak bo są XCRy zdalnie blokowane. Czy wystarczy samo "pokrętło" zmienić i dołożyć manetkę? Może ktoś miałby potrzebne mi części w dobrej cenie? Nie opłaca ci się to ze względu na to że musisz cały kartridź zmienić co łącznie z osprzetem wyniesie cię ze 200zł Cytuj
krzysio.k1 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 A sama "nakrętka"? W sumie chodzi o przekręcenie blokady o 180stopni tylko Cytuj
ACTIVIA Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Jest to że kartridż pod manetkę ma taki dzyndzel - pręcik dwucentymetrowy wychodzący z góry, zaś pod blokadę na goleni jest zamiast tego pręcika otwór do którego wsadza się się zębatkę z imbusikiem gdzie za pomocą całkowitego zakręcenia tym imbusikiem powoduję blokadę Cytuj
opiate Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam, Za kilka godzin będę miał w rękach swojego nowego XCR-a. Popatrzę, pomyślę, pokombinuję i zobaczymy. Jeśli coś da się obrócić bezpośrednio to powinno się dać również za pomocą np linki zwijanej w obie strony. Dremel np wykorzystuje taką linkę w swoich przystawkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi