lordsabril Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam zakupiłem hamulce m446 z zaciskami m447 Nowe za mniej niz 300 zl. Waze 75 kg i pytanie: czy te hamulce dadzą radę na wyścigach w rowerze 26 cali? Nie chciałbym ich za szybko zmieniać na inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja się na nich ścigam i ujdą. Zależy od trasy. Choć nie ukrywam, parę razy brakło trochę mocy, ale po zmianie klocków na metaliczne/półmetaliczne powinno być lepiej. Ja ważę 73kg + 12,5kg rower. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Moorzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Hamulce jako hamulce są ok, hamują przyzwoicie, jednak ich jakość jest na tyle zła, ze lepiej ich nie brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jeśli dopiero je kupiłeś i zwrot wchodzi w rachubę to zrób to. 1. Moze sie okazać ze w twoim odczuciu bedą słabe a opinie bywają skrajne. 2. Z oryginalnymi klockami działają słabiej niż wyższe modele z tym samym typem okładzin. 3. Niskie modele Shimano sa awaryjne - spora szansa ze zaczną cieknąć zaciski, nawet gdy hamulec nie jest mocno eksploatowany. Wtedy czeka Cie inwestycja w kolejny zakup - w najtańszej wersji uszczelek, klocków oraz odpowietrzanie układu po wymianie zacisku, w droższej wersji kupno całego zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi