kontooo2 Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Wolal bym jakies najtansze... chcialem przetestowac i na nowy sezon kupic spd jak w noskach bedzie ok
Fiodor Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 re Fiodor No bez jaj z tym topnieniem! Aluminium, o ile dobrze pamiętam, topi się w temp. mocno ponad 600 stopniz Przecież ściemniam na maxa, chyba żeś w to nie uwierzył, tak jak adrys 17 "różnie bywa", ktoś gdzieś coś chlapnie i potem mi w ucho ktoś plecie a bo na forum pisali...
kontooo2 Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Nie zastanawialem sie nad tym czy klamiesz czy nie wiem tylko ze i tak bym sie upieral przy swoim
lesiu13_z Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Przecież ściemniam na maxa, chyba żeś w to nie uwierzył, tak jak adrys 17 "różnie bywa", ktoś gdzieś coś chlapnie i potem mi w ucho ktoś plecie a bo na forum pisali... No i właśnie będą późneij takie sieroty łazić i mówić że aluminium topnieje w kontakcie z nogą "(sic!)"
adrys17 Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Fiodor- przeciez wiem ze sciemniasz. Chociaz z tymi noskami z aluminium troche zaczynalem wierzyc- ale nie w to ze od ciepla nogi topnieje tylkoz ze od wysokich temperatur, noski moga sie powyginac ale na pewno nie przez 2 - 3 h tylko przez kilka miesiacy upalow. A na przyszlosc taka prosba - piszcie powaznie- bo co bedzie jesli na forum napisze jakis dziciak ze popsula mu sie przezutka lub cos innego a wy mu powiecie ze rower do wyrzucenia albo podobne rzeczy- wezmie sobie ktos do serca i tak zrobi. Powinniscie sluzyc rada i pomoca dla innych
BlackKormo Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 Kupilem dzis w decathlonie noski bez paskow za cale 8zl. Sa zrobione z plastiku. Na pierwszy rzut oka wydaja sie wygodne. Jak bedzie dalej zobaczymy. Koszt nie wielki, mozna bylo zaryzykowac. Teoretycznie sa 4 rozmairy do wyboru. W praktyce byl tylko L polecany do obuwia 42-45. Poczatkowo planowalem noski z paskami, ale z powodu problemow z ich dostaniem zdecydowalem sie wziac te z decathlona bez paskow, w sumie nie uzywam roweru wyczynowo, a przyda mi sie tylko lekka stabilizacja stopy no i choc czesc energi przy ciagnieciu nogi w gore pojdzie w naped :-)) No i to bezpieczniej chyba, bo nic buta sztywno nie trzyma w razie wywrotki :-)
zechu Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Czy te noski authora sie nadają? i czy mozna jezdzic bez tych pasków co sa w komplecie, tylko wkladac buta w nosek? A wiec smigam bez pasków po miescie -gdyz wiadomo czesto sie noge wklada i wyjmuje. Bez pasków nosek daje to że np noga nie zeslizgnie Ci się do przodu i ogolnie czuje większa stabilizacje, a paski dodaja efektywnosc pedalowaniu.... czy tak czy tak i tak polecam
Misiek^^ Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Ja w tym tygodniu kupiłem noski za namową kolegi... Na początku byłem nastawiony raczej wrogo do tego ustrojstwa ale zostałem miło zaskoczony... Jeździ się całkiem wygodnie i ciut łatwiej na podjazdach (przedsmak spd które zamierzam sobie sprawić mmm... ) Kumplowi raz uratowały 'życie' Bo przy 30-40km/h spadł mu łańcuch i gdyby nie noski oślizgnęła by mu się noga i kto wie co by się stało... Ogólnie sprzęcik polecam! Acha z wyjmowaniem buta nie ma najmniejszego problemu... Na początku się o to bałem ale jest zupełnie w porządku... Ani jednej gleby przy 0km/h
Hexagon Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Dzisiaj kupiłem i wytestowałem noski Author'a. Plastik+jeden pasek. Cena 12.9,- "Odinstalowałem" 2 odblaski, zamontowałem noski, dodałem paski i w droge. Wrażenia z jazdy badzo pozytywne. Pierwsze 7 kilometrów troche niepewnie i nawet raz zapomniałem że je mam ale jakoś normalnie wyciągnąłem noge. Po 7km stwierdziłem że trzeba spróbować ciągnąć pedał do góry. No i ku mojemu miłemu zaskoczeniu wzrosło przyśpieszenie. Postój i zaciśnięcie pasków, jeszcze lepiej. Tak sobie pojeździłem może z 35km i wróciłem do domu. Dodatkowym plusem jest stabilność. Wczesniej miałem 2 sytuacje że noga zjechała mi z pedała przy ruszaniu na skrzyżowaniu i omal nie leżałem. Teraz jakoś pewniej się czuje. Zobaczymy co będzie po kolejnych kilometrach, swoją drogą już się ciesze na myśl o SPD'kach na następny sezon ;P Z czystym sumieniem moge polecić noski. P.S - dzięki tym którzy mnie przekonali swoimi postami w tym temacie :]
Mody Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Mnie jakos do noskow nie ciagnalo nigdy na razie jezdze na normalnych pedalach ,ale gromadze fundusze na SPD
bartek_1990 Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 Chyba 12zł na noski znajdziesz, a roznica w jezdzie jest dosyc sporawa;)
Mody Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Chyba 12zł na noski znajdziesz, a roznica w jezdzie jest dosyc sporawa;) Jesli mowiels do mnie to nie ma problemu ,zeby kupic noski ,ale nie podoba mi sie ich wyglad i w ogole nie jestem do tego przekonany. Jezdzilem na noskach kolegi i jak dla mnie to zadna rewelacja. Ale to juz kwestia gustu i mojego "widzimisie" Jak bedzie przesiadka to na SPD
Simonus Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Noski fajna rzecz... Jeżdżę już od lat z noskami i jestem zadowolony. Na początku przeżyłem kilka dziwnych sytuacji awarajnych z powodu wymogu zmiany odruchów zdejmowania nogi z pedałów, ale teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez nosków.... A co do SPD to ja inwestować nie będę, ponieważ nie jestem aż takim wyjadaczem, żeby były mi potrzebne
Misiek1 Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Noski fajna rzecz... Jeżdżę już od lat z noskami i jestem zadowolony. Na początku przeżyłem kilka dziwnych sytuacji awarajnych z powodu wymogu zmiany odruchów zdejmowania nogi z pedałów, ale teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez nosków.... A co do SPD to ja inwestować nie będę, ponieważ nie jestem aż takim wyjadaczem, żeby były mi potrzebne Ja w tym tygodniu również kupuję noski. Dawniej na kolarzówce jeździło mi się w nich doskonale także myślę, że i teraz sobie poradzę. A co do SPD to zgadzam się z Simonus
piotrkv Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 noski są świetne 1 raz sie przez nie wywróciłem ale ile razy gdy spadł mi łańcuch uratował mnie przed gleba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.