MikiRNR Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 witam w moich hamulcach pojawia się problem a mianowicie tłoczki stopniowo się zaciskają czasem tak że nie można ruszyć kołem wymieniałem ostatnio płyny i klocki na nowe problem dalej nie ustępuje, zawsze mam przy sobie imbusa bo nie wiadomo kiedy mogą sie zacisnąć. Ostatnio stało się tak gdy stojąc w miejscu naciskałem na klamkę hamulca.Ktoś może wie w czym tkwi problem ? Cytuj
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Zacisk do rozebrania - tłoczki wyczyścić i nasmarować. Cytuj
MikiRNR Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 jest jakaś konkretna instrukcja ? Nie chciał bym oddawać do serwisu a jak dostane jakas instrukcje wiem ze na pewno ogarne Cytuj
jasinski21444 Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 http://allegro.pl/ate-pasta-smar-do-hamulcow-bremszylinder-paste-180-i5233453310.html - Potrzebujesz takiej pasty . Wyjmujesz klocki i klamką wypychasz prawie cały bardziej ruchomy tłoczek . Następnie opaską zaciskową blokujesz aby się dalej nie wysuwał i wypompowujesz mniej ruchomy tłoczek . Odkręcasz banjo z zacisku , rozkręcasz dwie połówki zacisku tymi śrubami na torxa . Owijasz tłoczek jakąś cienka szmatką i np kombinerkami ściskasz z wyczuciem mocno uważając aby się nie ześlizgnęły wyciągasz oba tłoczki . Czyścisz , smarujesz tłoczek ,smarujesz uszczelki , wciskasz tłoczki na swoje miejsce, skręcasz i odpowietrzasz . Jeśli nie cuzjesz się na siłach to mogę to zrobić za ciebie , wystarczy że wyślesz do mnie hamulec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi