Rafał87 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam, poszukuję jakiegoś amorka dla kobiety ok 55kg wagi. jazda po asfalcie, leśne ścieżki, lekki teren. Amortyzator pod koła 26, rurka 1 1/8 cala, koniecznie pivoty i kolor biały najlepiej. Skok 80-100mm. Zamontowany będzie najprawdopodobniej do ramy accent tormenta lady. myślałem nad Suntour XCR LO ale trochę za duży skok (120m), da się zmniejszyć, czy po prostu występowały w wersjach z innym skokiem? http://allegro.pl/a-26-xcr-lo-olej-120-mm-tarcza-v-brek-2-kolory-i5586841670.html albo może jakiś RST Blaze, omega, gila? mam pod ręką rower siostry z tamtego roku z suntourem xct i chodzi to tragicznie, ustawiony na miękko a sagu pod moimi 65kg nie ma. Czy powyższe modele też są takie kiepskie? bo martwię się że też mogą być za twarde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 No i niestety będą za twarde - modele, które podałaś w zasadzie nie różnią się sprężyną od XCT. Tobie potrzebny jest amortyzator z miękka sprężyną, więc w sprężynowcu trzeba by wymienić. Najlepszym wyjściem byłby jednak amortyzator ze sprężyną powietrzną. Ile możesz wydać? Może dałoby się ustrzelić jakąś używkę. Koła 26' to lepiej, gorzej, że pivoty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 wydać jak najmniej pivoty muszą być, chcę złożyć rower z gratów które mam i niepotrzebne mi, a tarcze w centrum polski dla panny która swą przygodę z rowerami dopiero zaczyna uważam za zbędne. Rozglądałem się za spinnerem sw7 polecanym na forum ale chyba już nie jest dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Jeszcze w zeszłym roku szlo kupić gdzieniegdzie SW7`ke ... teraz w Polsce są chyba nieosiągalne. Ja na szczęście składałem też na Tormencie Lady rower w 2013 ... kiedy tych amorków było ze 2 strony na allegro. Teraz niestety masz kłopot ... dostać coś co będzie działało, będzie niedrogie i do tego będzie miało pivoty ... praktycznie nierealne. Jedyne co ci pozostało to dzwonić w każde miejsce które wygooglujesz z potencjalną obecnością SW7`ki. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 a co z powietrznych z tańszej półki jest warte uwagi, dostepnych w sklepach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 "Tańsze powietrzne" to nie mniej jak 500 ziko ... a i tak jest mega kiepski wybór w amorkach z pivotami. Nie ważne co kupisz to i tak będzie lepsze od XCT, -M, -R czy wypustów RST typu Gila, Omega... Będzie lepsze bo będzie miało powietrzna sprężynę, którą dopasujesz pod 55 kg masy ciała. Słowem odfiltruj allegro i wyjdzie ze z nowych to tylko RST First za 799 ziko ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.