mrosporek Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Ostatnio zmieniłem olej w dolnych lagach, podczas serwisu wyciekł zapewne serwis z górnych (ich nie serwisowałem), nie działa blokada amortyzatora i pytanie czy jest to jedyny skutek wycieku i mogę na razie nie dolewać oleju do górnych lag czy można uszkodzić amortyzator taką jazdą i lepiej zamówić olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Może być skutek wycieku ale nie koniecznie. trzeba rozebrać i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrosporek Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 przed serwisem działało więc zakładam że wyciek bo przypadkowo wcisnąłem bardziej tłumik powrotu i się na nim kropelki pojawiły. Dlatego pytanie czy trzeba dolać czy może poczekać do jesieni kiedy planowałem go prze serwisować w całości. Jeżeli trzeba to czy mogę dolać olej 15wt ? Gdzieś czytałem że to raczej negatywnie wpłynie zalanie w całości, tutaj to raczej kilka ml by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Kropelki na pewno nie spowodowały braku blokady, jak już, to musiało by się polać a i tak blokada by zadziałała tylko niżej, jak nie działa to sie zepsuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrosporek Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Kropelki na pewno nie spowodowały braku blokady, jak już, to musiało by się polać a i tak blokada by zadziałała tylko niżej, jak nie działa to sie zepsuła. Więc co poradzisz żeby z tym zrobić? Z samej blokady rzadko korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Polecam naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrosporek Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 problem się rozwiązał, za lekko dokręciłem śruby od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi