Skocz do zawartości

[ZAKUP] Rower szosowy do jazdy rekreacyjnej

bikeme

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Szukam nowego lub uzywanego roweru szosowego w cenie do 2200zl do jazdy rekreacyjnej w wiekszosci po gorskich drogach asfaltowych. Nie chce na nim startować w zawodach czy cos po prostu lubie sobie czasami pojezdzic po gorach (80-90km) a moj goral na szerokich oponach i z przednim amortyzatorem slabo sie do tego nadaje.  Z tego co czytałem wiekszosc z Was poleca tribana 500 lub 520 i pewnie chcialbym wziasc jeden z tych modeli. Mam tylko pytanie czy warto w moim przypadku dolozyc te 700 zl i wziasc tribana 520? Czy moze wystarczy mi triban 500? A moze wogole poczekac do zimy i kupic cos w z gornej polki na wyprzedazach posezonowych? 

Witam.

Jeśli chodzi o Tribany, to lepiej kupić 520. Karbonowy widelec, Sora i zapewne niższa waga to plus na rzecz 520. Pytanie tylko czy złapiesz lepszą okazję w okresie zimowym, ponieważ rowery z Deca są bardzo tanie, a mają bardzo dobry oszprzęt więc szybko nie ma odpowiedniego rozmiaru. Ja po sezonie polowałbym na np. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.2/18819/76289/.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...