Krystor Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Dzień dobry, Świeżak ze mnie na tym forum więc mam nadzieję, że w dobrym miejscu piszę swój post. Mianowicie. Jestem użytkownikiem roweru RockRider 5.1. Rower został zakupiony dwa lata temu w wakacje. Ma przejechane ponad 2000 km. Słyszałem, że jak na tego typu rower to dość dużo. Mój problem polega na tym, że łańcuch w czasie jazdy przy użyciu większej mocy pracy nóg przeskakuje przez zębatki. Więc jedno już wiem sam, zębatka jest zużyta. Jeżeli chodzi o to czy przednia, czy tylna to obstawiam że przednia ale i tak ponoć w takich sytuacjach najlepiej wymienić wszystko (tylna, przednia zębatka i łańcuch). I teraz mam problem, bo nie wiem dokładnie jakie części bym musiał kupić gdybym się chciał zabrać za wymianę tych podzespołów roweru. Jeszcze ważniejsze pytanie, to: czy w ogóle warto inwestować w ten rower kasę na jego modyfikację. Szczerze mówiąc rozmyślam nad kupnem za rok nowego roweru typu cross. Może też, ktoś mógłby mi polecić jakiś w miarę ogarnięty sprzęt za około 1300-2000 zł (bliżej 1500 zł )? Dlaczego cross? Jeździłem kilka razy na tego typu rowerze i się zakochałem . A tak na serio to chciałbym jeździć w mieście i pod miastem nawet po ziemistych terenach (dlatego nie szosówka). Aktualnie na swoim rowerze średnia prędkość jazdy to 23-25 km/h. Chciałbym mieść rower na którym mógłbym szybko śmigać i jeździć gdzie tylko się da.
ArkadiuszP Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Cześć. Jeśli planujesz zmianę na crossowy to: -wyremontuj rockridera najtańszym kosztem ( sprzedasz albo będziesz posiadać coś na zimę rezerwowego) -sprzedaj takiego jaki jest i tyle dołożysz do nowego. A co do nowych rowerów to rozważ proszę Meridę Crosswaya 20 ( ok 1700 zł ). Często polecam znajomym i póki co są zadowoleni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.