Skocz do zawartości

[Koła] Propozycje kól 26 mtb do V-brake

LNS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje pomocy przy doborze kół do mojego roweru. Jestem świeży w temacie, więc mam pytanie gdyż planuję wymienić napęd w rowerze oraz koła i mam pytanie czy te dwie sprawy są jakoś mocno ze sobą związane? W sensie, że tylne koło do jakiegoś napędy tylko? 

Obecnie mam napęd 8 biegów z tyłu,a chciałbym zmienić na 9.

Interesują mnie kola 26 cali do roweru MTB, koniecznie całe czarne do hamulców V-brake. Zakres cenowy 200-300zł za komplet. Jeżeli rzeczywiście się opłaca dołożyć to do 400zł za komplet.

Obecnie jeżdże na kołach : Alloy 6061, Etrto 26" 559-17

Napisano

OKej czyli to nie ma jakiegoś znaczenia. Napęd będzie shimano. 

To jakie koła możecie mi polecić? O parametrach :

Interesują mnie kola 26 cali do roweru MTB, koniecznie całe czarne do hamulców V-brake. Zakres cenowy 200-300zł za komplet. Jeżeli rzeczywiście się opłaca dołożyć to do 400zł za komplet.

Mile widziane linki na allegro albo do sklepów rowerowych.

Napisano

W specyfikacji jest podpunkt " Obręcz posiada znacznik zużycia". Czy polega to na tym, że obręcz posiada rowek i jeśli powierzchnia obręczy wytrze się do rowka to będzie oznaczać, że obręcz nadaje się do wymiany ? 

Napisano

O bardzo ciekawa opcja. Na pewno uwzględnię to przy zakupie :) 

Dzięki za odpowiedzi. Poszukam jeszcze w sklepach w Poznaniu jakiś modeli kół. Możecie tu podsyłać jeszcze jak jakiś model polecacie, chyba,że wszyscy już na tarczówkach jeżdzą i jestem jakimś dinozaurem z v'kami ;p

Napisano

estem jakimś dinozaurem z v'kami ;p

Jest jeszcze troszkę dinozaurów z V-kami na tym forum. Może jakieś używane koła od kogoś kto przechodzi na tarcze.
Napisano

Nie ma sensu brać używanych, na allegro spory wybór kół jest ;)

Nie chcę podważać niczyjej uczciwości, ale nigdy nie masz pewności ile i jak przejechały takie koła, a ja już się przekonałem, że pojęcie "stan dobry" może się diametralnie różnić od naszych oczekiwań :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...