Skocz do zawartości

[rower] kross level A9 2013 - opłacalność zakupu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy rower Kross level A9 2013 jest dobrą opcją za 3000 złotych czy lepiej poczekać do pażdziernika na koniec sezonu i promocje bo być może będą wtedy promocje i może uda się wytropić coś ciekawszego.

Napisano

Ja zawsze miałem dobre zdanie na temat tej marki.Ale mi bardziej chodzi o to czy warto kupić ten model czy w tej samej półce cenowej znajde jakieś lepsze rowery

Napisano

Ten akurat A9 z tego co kojarzę był z karbonu więc nie ma tematu pękających ram. W sumie materiał ramy i cena to jedyne atuty do zakupu. 

Napisano

Myślę że do atutów tego roweru dojdzie jeszcze lekka waga oraz lekkość w przemianie przerzutkami oraz ich liczba 30

Napisano

Rower nie jest lekki bo reszta szpejów nie jest najwyższych lotów. Jak pasuje Ci koło 26" i rozmiar to oferta jest dość ciekawa. Kupuj i ciesz się z jazdy :thumbsup:

Napisano

ok dzieki za rade a jak myslisz czy za taką kwote warto wybrać taki rower czy lepiej szukac gdzies indziej

Napisano

Pytasz nie właściwą osobę bo ja nadal tkwię w 26" i mi z tym dobrze a większość tutaj uważa ten rozmiar za "prehistoryczny". Czy jestem obiektywny zatem sam oceń. Osobiście nie miał bym problemu by go kupić za 3K. Tyle tylko, że ja bym go jeszcze doinwestował. Ty nie koniecznie musisz to robić chociaż hamulce raczej bym na pewno wymienił bo te Avidy to same kłopoty. 

A tak w ogóle to nic na temat wzrostu bo jak masz gdzieś pod 190cm to nie polecam tego A9. 

Napisano

a przyjmując że się na niego skuszę będe miał w tym rowerze możliwość wymiany kół z 26 na np:27,5 ? A wzrostem się niemartw sprawdzałem wszysto pasuje jestem odpowiedniego wzrostu do tego roweru

Napisano

Uważam taką zmianę za kompletnie bezcelową a gdyby nawet to musisz sam wszystko pomierzyć. Nie liczył bym jednak, że zmieści się tam wtedy szeroka opona. 

Napisano

A teraz się zastanawiam nad wyborem czy może wybrać model kross level A6 zamiast A9 z 2013 roku bo jest o 1000 złotych tańszy a wielkiej zmiany niema

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...