imperatorus Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Witajcie, potrzebuje pomocy. Remontuje stery rowerek w ktorym siedzialy kola 27 1 1/4. Kola sa w oplakanym stanie, tylko piasty nadaja sie do dalszego uzycia. Moglbym zbudowac nowe, kupic felgi 700c i szprychy, dac do wycentrowania... tylko ze taniej wyjdzie mi kupic nowy komplet 700c. Problem zaczyna sie gdy chce je wlozyc w rame, stare oski sa ciensze, rozstawy pomiedzy nakretkami sa mniejsze. Moje pytanie jest nastepujace: czy mozna wymienic oski na stare razem z konusami? Gdy zaczne przerabiac nowe 700c i okaze sie ze nie bedzie to pasowac, obawiam sie ze juz nie przyjma mi zwrotu.
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Piasta pod wolnobieg powinna dać się zwęzić do ... 120/126 mm nie wiem ile tam masz ...
imperatorus Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Napisano 10 Sierpnia 2015 Z tylu mam 125mm, chyba zaryzykuje i zamowie, dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.