Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Czy są jakieś adaptery umożliwiające montaż koła ze zwykłą ośką QR 5mm do ramy przystosowanej pod oś Syntace X12 - 142mm, czy też konieczna jest wymiana piasty w tylnym kole? Czy ewentualnie piastę da się przerobić pod taką oś (wymiana łożysk, etc)? Koło to Mavic CrossOne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanteos Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 na pewno jest taka mozliwosc, tylko nie wiem czy we wszystkich rowerach - ja ze swoim scottem dostalem adaptery na konwersje do 135x12 i 135x5. Jaka to jest rama ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Rama to Cube AMS 120 HPA Tak wygląda mocowanie tylnego koła: Pytanie, czy da się tu zamontować koło z piastą pod standardową ośkę QR 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Piasata musiała by być do tego przystosowana (odpowiednia średnica wewnętrzna łożysk, dostępne adaptery) ... bo ramy to się nie da przerobić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Z piastą raczej nic nie zrobię. Z tego co patrzyłem występuje ona tylko w wersji pod ośkę 5mm. Bardziej zastanawiam się, czy są jakieś adaptery montowane do ramy, które umożliwiają montaż takiego koła. W przeciwnym razie pewnie trzeba by wymienić piastę... EDIT: Skoro nie ma adapterów do ramy to pozostaje chyba tylko wymiana piasty... Ech, dodatkowe koszty się robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Sprawdź jeszcze na stronie Cube, czy występuje model z takimi kołami (pod QR), jeśli tak to zapewne są jakieś fabryczne adaptery, tylko z dostępnością będzie problem ... z tego co widzę, to nie ma takiej wersji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Z tego co patrzyłem to wszystkie modele na ramach AMS 120 HPA maią z tyłu X12 - 142mm. Nie znalazłem wersji na QR 5mm. Miałem nadzieję, że są jakieś adaptery do ramy. Napiszę jeszcze do Mavic'a. Może coś podpowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.