Skocz do zawartości

[Redukcja] kalorie spalone podczas jazdy

roverr

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, mam pytanko panowie, na redukcji co mam zrobić z dietą? no bo jeśli wierzyć endomondo, to ja na jeżdżąc rowerem palę 1500 i więcej kcal na treningu, dziś ponad 2k mam 80 kg i 167 cm i dość sporo BF, tylko siłka mi odpada bo mam uszkodzony bark, więc jeżdzę rowerem. Więc układać diętę i co, w dni które jeżdzę rowerem dodawać coś czy jak?

Generalnie 24*80*1,2(aktywnosc) = 2304 i 50% z węgli, 30% z białka i 20% z tłuszczy wyszło mi:
2304kcal
węgle 288g
bialko 172g
tluszcze 51g

i mam pytanie skoro mam 2304 to jest moja podstawowa wartosc kalorii na dzien, na redukcji chyba trzeba troche odiac nie? To odjać od tego 300-500 i wtedy policzyc na nowo i do tego ukladac diete? czy posluzyc się tym i po treningu na ktorym spale x kalorii bedzie akuratnie?
I pytanie co do roweru, czy zejść do ok 25km dziennie i spaleniu ok 800 kcal?

Bo zależy mi na wykorzystaniu wakacji i zbiciu paru kg, tylko nie wiem jak to pogodzić dobrze z jazdą rowerem, ktoś coś :)?

Tak jak kolega wyżej ale rozkład makro bym zrobił inny.

Białko 2.5g na kg masy ciala

Wegli około 150g-170g dziennie

Tłuszcze reszta zapotrzebowania. Po paru tygodniach powiedzmy 5-6 zacznij rotować węgle z tłuszczami,tzn jak lezysz na kanapie to niskie węgle tak jak Ci podałem, jak jeździsz to jesz według tego co sobie wyliczyłeś.

Ja bym zredukowała węgle prawie do zera zastępując białkiem i tłuszczami.

1. Przetworzenia białka i tłuszczy na energię wymaga zużycia większej ilości energii

2. Organizm nie mając dostępu do szybkiej energii z węgla zaczyna spalać własne zasoby, czyli to czego chcesz się pozbyć.

Dodaj do tego bieganie i w 3 tygodnie zjedziesz z 6kg

wiem właśnie :) tzn niby tam dodałem swój wiek, wzrost, wagę, ale to też przecież czasem jak jeżdże rowerm to nie pedałuje, a kalorie nabija także... Ale tak czy siak myślę że te 500 to spokojnie robię na treningu także akuratnie powinno być, grunt to michę trzymać z tym mam największy problem :/

Odciąć węgle i zagryzać jajko serem. Bzdura straszna. 

Wytnij węgle do 0 a pozbędziesz się nie tylko tłuszczu jak i mięśni

Problem jest w tym, że właśnie na diecie z nikimi węglami, jest taki że zostają rzeczy, które mi cięzko przez gardło przechodzą :P na razie sobie jem zbliansowane posiłki, staram się trzymać ich i czasu ich jedzenia, zobaczymy za jakiś czas :)

Co do wycięcia węgli, a pozbycia się tłuszczu i mięśni...Wiadome, ale ja mam niewiele tych mięśni więc Bóg wie czego nie spale, a zawsze na redukcji (ktoś kto nie jest co najmniej średniozaawansowany) te mięśnie spali, w mniejszym czy większym stopniu

• 3 tygodnie później...

Odciąć węgle i zagryzać jajko serem. Bzdura straszna. 

Wytnij węgle do 0 a pozbędziesz się nie tylko tłuszczu jak i mięśni

Trochę po czasie ale...

1. na redukcji zawsze spalisz też mieso, nie ma bata

2. Można zagryzac bcaa z supli lub w dietę wmieszać produkty bogate w bcaa i tym samym zredukować utratę mięsa

3. prawie do 0, nie do zera, przy zerze bardziej martwiłbym się o mózg niż o mięśnie.

4. po za jajem i serem masz mnustwo twarogów, oliwki, wszelkiego rodzaju mięsa, w ciul warzyw które za wiele węgla nie mają, nawet kiełbasa nie jest problemem, byle pozostać na deficycie energetycznym

Tak więc wycinając wszelkie pieczywa, makarony, kasze...- generalnie wszystko pochodzenia zbożowego i kartoflowego - nie jest problemem pozbyć się 10kg w miesiąc  nie chodząc przy tym głodnym.

Popytaj ludzi z nadwaga, którzy poszli do dietetyka, jaką dietę na początek dostali - gwarantuje CI, że wegla będzie tam jak na lekarstwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...