firzu Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam Noszę się z zamiarem zakupu nowej korby bo stara acera mi się trochę pogięła jak przywaliłem w bramę i zastanawiam się czy łańcuch po około 2kkm nie będzie mi przeskakiwał. Na wszelki wypadek podam Wam, że mam łańcuch PC-45 i kasetę sram 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Jak wymienisz przerzucare to po 2kkm lancuch nie powinien skakac...gorzej byloby gdybys wymienil tez kasete a zostawil stary lancuch...ale przerzutke mozesz zarydzykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 koledze chodzi o wymiane korby nie przerzutki, jak dla mnie powinieneś wymienić łańcuch, ale jeżeli nie masz kasy to możesz spróbować jeździć na starym, 2k km to dość duży przebieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Wszystko fajnie tylko jak łańcuch wymienie to mi na kasecie będzie przeskakiwał :029: Z tego co słyszałem to łańcuch bardziej do kasety się dopasowuje niż do blatów korby więc gdybym łańcuch wymieniał to kasetę też bym chyba musiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Sprawdz tak czy siak korbe musisz wymienic , mozliwe ze bedzie ok , 2k to az tak duzo nie jest , zalezy jak sie jezdzi i w jakich warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja raczej dość delikatnie jeżdże Tzn. niby jeździć się da ale jak wrzucam na największy blat to mi się łańcuch o prowadnice przerzutki blokuje. A i mam łańcuch PC-48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.