Tomeksup Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Zmieniłem cantilevery na v brake. Z przodu założyłem bez kombinowania zgodnie ze sztuką. Z tyłu mam prolem. Jeśli zakładam zgodnie ze sztuką, to nie mogę ustawić linki. Muszę ją mocno naciągnąć. Tak że ta gumka, która osłania linkę ściska się. Chciałem zwiększyć dystans pomiędzy ramieniem hamulca a klockiem. Standardowo układ podkładek jest taki (licząc od klocka): 2 x podkładka cienka ramię hamulca, za nim 1x cienka, 1x gruba, 1x podkładka, zakońzzenie na imbus. Kiedy zmieniam kolejność, tzn. przekładam grubą podkładkę za 2 cienkie, to klocek nie dolega do obręczy. Kolejność ma znaczenie. Pytanie: Jak zwiększyć ten dystans bez druciarstwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 To powinno być tak: Gruba , płaska , klocek do ramienia , płaska gruba. Tej gumy nie musi być a jak się ściska to nic nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Nie bardzo rozumiem opis - dwa razy podkładka cienka? Po obu stronach powinna być podkładka półkolista, na nich kompatybilne z nimi "nakładki" z półkolistym zagłębieniem, potem na zewnątrz jeszcze podkładka pod nakrętkę na imbus. Zamiana grubej z cienką jest jak najbardziej możliwa - tej nakładki z półkolistym wgłębieniem. Współpraca tych elementów pozwala ustawić klocek pod odpowiednim kątem względem obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Zrobię filmik i omówię wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeksup Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Temat opanowany. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.