Rutek Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Witam. Przymierzam się do zmiany wysłużonych opon na nowe. Wybór padł na te z nagłówka tylko mam pytanie, najlepiej do posiadaczy w/w opon, czy jest znaczna różnica między 1.75 a 2.0 przy 26". I czy rzeczywiście ma pokrycie fakt, że te opony są dobrą sławą owiane. Dodam tylko że jestem 115 kilowcem a dodatkowo będę woził latorośl, której do jedzenia też nie trzeba namawiać Dlatego wytrzymałość jest tu taka ważna. Drogi utwardzone, asfalty, szutry, rzadko teren. Dzięki za opinie. Pozdrawiam.
mklos1 Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Im szersza opona tym większy komfort, bo będzie można zmniejszyć ciśnienie.
Rutek Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Napisano 9 Sierpnia 2015 Czyli brać tą 2.0? Może i racja. Dodam jeszcze, że zależy mi na w miarę niskich oporach toczenia, uniwersalności a przede wszystkim wytrzymałości opon. Zastosowanie drogi twarde i długie dystanse z mocnym obciążeniem. Ja (to już dużo:)) fotelik, sakwy i rower.
mklos1 Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Tym bardziej, skoro to będzie fotelik. Dociążony tył. Szersza opona, lepszy komfort dla Ciebie (fotelik ma swoje zawiasy). Ewemtualnie możesz zastanowić się nad Big Apple w rozmiarze 2.35 jeżeli Ci wejdzie. Ale ta opona jest stricte do komfortowej jazdy. Ma swoje wady i zalety.
Rutek Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Napisano 9 Sierpnia 2015 Obecnie mam Maxxis Crosssmak 2.1 Fajne ale po 3 latach bieżnik się mocno wytarł. W planach mam dłuższe wyprawy po Polsce i zarówno opory i pancerność/długowieczność są istotne.Nie bez przyczyny jest też wytrzymałość wagowa. Tak że na różnych forach polecają tą oponę jako niemalże kultową. Stąd taki a nie inny wybór.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.