provid Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Klamki szosowe ST5800 i hamulec Avid BB7 (nie wersja ROAD srebrna tylko czarna) - będzie to ze sobą współpracowało? Zastosowanie - przełaj Dylemat jeszcze co do wyboru - rozważam również CX77. Macie jeszcze jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Skoro taki układ działa tu : http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/anyroad.comax/18843/76310/#specifications To pewnie nie będzie problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zależy co rozumiesz przez działanie. Bb7 road (podobnie bb5) to wrzód na tyłku. Tarcza musi być idealnie prosta. Minimalne bicie i klocki ocierają, albo nie ocierają a skok klamki bardzo duży. BB7/5 plus klamki szosowe = miękka praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Poza tym w tym Giancie jest wersja road... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Skoro taki układ działa tu : Anyroad ma zaciski w wersji ROAD, które oprócz srebrnej występują też w wersji czarnej (obudowa z nierdzewki): https://www.sram.com/avid/products/avid-bb7-road-s-mechanical-disc-brake. Wydaje mi się, że Ivan jakoś pożenił wersję emtebeczną BB7 z klamką szosową, ale to było chyba jakieś Tektro.Generalnie potwierdzam, że ich ustawianie i dość duży skok klamki to wady, ale miałem też okazję spróbować jazdy z CX77 i nie uważam, żeby były lepsze od BB7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Chodzi mi dokładnie czy wersja MTN (mountain rozumiem) będzie współgrała z klamkami szosowymi - ST5800? Chcę wykorzystać to co mam bez zbędnych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Jeśli i tak już kupiłeś te klamki i masz taki zacisk (zaciski) to wydaje mi się że najsensowniej będzie założyć i wypróbować. Jeśli tak czy inaczej chcesz mieć rower z tarczami w najgorszym przypadku ostatecznie kupisz odpowiednie zaciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Chodzi mi dokładnie czy wersja MTN (mountain rozumiem) będzie współgrała z klamkami szosowymi - ST5800? Tak jak napisał tobo, możesz pokombinować, ale o ile dobrze pamiętam, to ilość ciągniętej linki w wersji emtebecznej w porównaniu do wersji road jest większa i Twoje klamki mogą po prostu "nie łapać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Z zaciskiem mtb bb7 nie będzie to działało i koniec . A kombinowanie tylko po to żeby klocki ocierały o tarczę bez praktycznego efektu jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi