Skocz do zawartości

[Stopka] Nietypowe mocowane, pomoc w znalezieniu Staiger

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam rower Staiger Idaho 2015 i postanowiłem że zakupię do niego stopkę, gdyż od opierania go o drzewa, czy słupki rysuje się niestety. Poza tym upadł mi już raz z mojej winy, czym przerysowała się cała klamka hamulca. Dobra, do rzeczy. Potrzebuję podpórki do tego roweru. Nie może być to centralnie mocowana, gdyż idzie tamtędy przewód hydrauliczny od hamulca tylnego. Rower ma specjalne otwory pod bagażniki (nawet na przód!), błotniki wszystko normalne, niestety rozwiązanie pod montaż stopki już normalne nie jest. Są to dwie dziury, niegwintowane, w odległości od ich środków równe 2cm. Zarzucam też podglądowe foto. Dobrze byłoby jakby stopka była w miarę możliwości lekka, oraz praktyczna. Budżet to około 100zł więc myślę że jest w czym wybierać, ale wiadomo - im taniej tym lepiej.

Pozdrawiam,

Kuba

post-164773-0-48295400-1438978893_thumb.jpg

No to już by było fajne. Tylko u mnie nie ma gwintu, więc muszą być z drugiej strony nakrętki... Jak to wygląda w tej podanej przez ciebie stopce?

http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/podporki-rowerowe/p,podporka-comp-zoom-26-28-mocowana-do-tylnego-trojkata-czarna-pletscher,182920.html - Taka byłaby EXTRA, z tym ze tutaj jest napisane że otwory muszą być nagwintowane. Moje nie są.

Osobiście jej nie używałem, ale sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :) Jak nie ma gwintu w ramie, trzeba dać nakrętkę. Jeśli nie będzie w komplecie odsyłam do najbliższej krainy tysiąca i jednej srubki, czyli sklepu żelaznego. Koszta to kilka do kilkudziesięciu groszy. Sprawdź czy ta odległość między otworami to na pewno 20 mm,  nie np. 18 mm. Tu znalazłem jeszcze jeden model z rozstawem otworów 18 mm:

http://rowertour.com/atranvelo-rex-dv-podporka-stopka-rowerowa-tylna-regulowana-24-28.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...