Skocz do zawartości

[piasta] uporczywy brud, czym usunąć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Interesują mnie tylko sprawdzone metody na pozbycie się tego upierdliwego brudu-osadu z okolic mocowania tarczy, oczywiście bez uszkodzenia anody. Benzyna, nafta, masło, jakiś środek do usuwania plam nie działa. Miał ktoś podobny problem i zna pewne rozwiązanie?
Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałem się z takim problemem.

post-187688-0-30943900-1438954939_thumb.jpg

OK dziękuję. 
Kiciok nie sądzę, żeby powłoka była uszkodzona, choć wygląd może na to wskazywać - nie strasz, piasta ma ledwie 8 lat  :icon_confused::icon_cool:.
Próbowałem jeszcze rozpuszczalnik nitro, bo i tak musiałem kupić oraz płyn Tytan (zawiera wodorotlenek sodu) do czyszczenia piekarników. Nitro zero efektów, Tytan i owszem, zadziałał, wacik zaczął robić się złoty  :verymad:, także od razu odpuściłem. 
Pozostaje wypróbować sposób tobo. Mam nadzieję, że będzie skuteczny i zarazem bezpieczny dla powłoki.

Lipa, płyn do czyszczenia tarcz K2, tego nawet nie musnął. Kiciok chyba ma rację i trzeba będzie się z tym pogodzić. Co prawda nikt tam codziennie nie patrzy, ale  :icon_confused: . W akcie desperacji, od strony tarczy, najdelikatniej jak się dało, żyletką próbowałem zdrapać jedną małą plamkę i zeszło, ale z anodą, także na kolejne specyfiki szkoda kasy.

Dziękuję za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...