Skocz do zawartości

[piasta] uporczywy brud, czym usunąć

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Interesują mnie tylko sprawdzone metody na pozbycie się tego upierdliwego brudu-osadu z okolic mocowania tarczy, oczywiście bez uszkodzenia anody. Benzyna, nafta, masło, jakiś środek do usuwania plam nie działa. Miał ktoś podobny problem i zna pewne rozwiązanie?
Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałem się z takim problemem.

post-187688-0-30943900-1438954939_thumb.jpg

Napisano

OK dziękuję. 
Kiciok nie sądzę, żeby powłoka była uszkodzona, choć wygląd może na to wskazywać - nie strasz, piasta ma ledwie 8 lat  :icon_confused::icon_cool:.
Próbowałem jeszcze rozpuszczalnik nitro, bo i tak musiałem kupić oraz płyn Tytan (zawiera wodorotlenek sodu) do czyszczenia piekarników. Nitro zero efektów, Tytan i owszem, zadziałał, wacik zaczął robić się złoty  :verymad:, także od razu odpuściłem. 
Pozostaje wypróbować sposób tobo. Mam nadzieję, że będzie skuteczny i zarazem bezpieczny dla powłoki.

Napisano

Preparat do czyszczenia felg aluminiowych. Chociaż jak dla mnie wygląda to jak korozja. Podobne wżery widziałem właśnie na felgach aluminiowych jak dawno temu pracowałem na myjni :P

Napisano

Mam nadzieję, że na SB są takie preparaty dostępne, jeśli tak, to dam jutro znać, czy to wżery, czy brud - ciągle liczę na to drugie  :thumbsup:

Napisano

Lipa, płyn do czyszczenia tarcz K2, tego nawet nie musnął. Kiciok chyba ma rację i trzeba będzie się z tym pogodzić. Co prawda nikt tam codziennie nie patrzy, ale  :icon_confused: . W akcie desperacji, od strony tarczy, najdelikatniej jak się dało, żyletką próbowałem zdrapać jedną małą plamkę i zeszło, ale z anodą, także na kolejne specyfiki szkoda kasy.

Dziękuję za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...