Skocz do zawartości
  • 0

Składak a fotelik dla dziecka

Gość Mirek

Pytanie

Napisano

Mam małe dziecko i małe mieszkanie , nie ma gdzie zmieścić zwykłych rowerów , ale dwa składaki dałoby się upchać ; zastanawiam się jednak czy na składaku można zamontować fotelik dla dziecka i w miarę wygodnie ( jak to z fotelikiem ) i przede wszystkim bezpiecznie jeździć ( stabilność , wytrzymałość  i inne sprawy ) . proszę o opinie i podpowiedzi (najlepiej poparte doświadczeniem) czy da się ? , na jakim sprzęcie ? ( rozmiar kół , producent itd. ) , a może inne pomysły ...

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Woziłem dzieciaki w krzesełku podpiętym do kilku składaków - da się. Przy kołach 20" może podnosić kierownicę, nie żeby fikało kozła, ale 24 lepsze. 

Kupiłem ostatnio okazyjnie składaki na kołach 26", mżzna takie trafić, tylko nie wiem czy chodzi o składaki bo składane czy bo małe? ;)

P.s. Wieszaków itp. rozwiązań teraz dostatek, za kilka dych do kupienia, a jak ktoś oglądał Adama Słodowego to i sam da radę coś wyrzeźbić - rower może wisieć nad głową albo być najpiękniejszą ozdobą na ścianie :)

Napisano

Dziękuję za te wskazówki . Chodzi mi o składak bo mały , można złożyć i zmieścić na balkonie . Wieszak na rower nawet posiadam , ale w mieszkanku nawet brak miejsca na wieszak . Moje dziecko waży póki co 10 kg w ubraniu to mam nadzieję , że nie wpłynie to bardzo na prowadzenie roweru . Posiadam fotelik  http://www.bellelli.pl/foteliki-rowerowe/item/31-tattoo , który jest przeznaczony do montażu miedzy siodełkiem a kierownicą , to może z tym uda mi się coś zrobić ( zamontować z tyłu ) by ciężar był lepiej rozłożony , niż w przypadku typowych fotelików na tył... . Oczywiście muszę mieć na uwadze bezpieczeństwo i wygodę dziecka i to jest priorytet , ale jeśli chcę  wozić moje dziecko na rowerze to niestety może to być tylko składak ... , więc kombinuję , może się uda z Waszą pomocą ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...