sauber94 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Cześć, zamierzam kupić dynamo - prądnice w piaście do składaka WIGRY. Jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Trochę nie ten dział Zastanawiam się po co? Nie lepiej zainwestować w lampkę. Zasiąg widzenie będzie lepszy. Do tego opory podczas jazdy sporo mniejsze. Używane koło z prądnicą w piaście to koszt 50-100zł w tych pieniądzach kupisz komplet(przód tył) o lepszych parametrach. Oczywiście to tylko moje zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Za 50-100zł to kupi lampki pozycyjne, ewentualnie takie, które będą oświetlać drogę w zadowalający sposób, ale kosztem oślepiania nadjeżdżających z przeciwka. Przyzwoita lampka, która będzie miała odcięcie górnego strumienia światła i jednocześnie będzie świecić w zadowalający sposób, to wydatek od 160zł w górę. Np MacTronic Citizen. Wadą jest akumulator o krótkim czasie działania. Lampka która z pełną mocą poświeci kilka godzin to wydatek 250zł w górę. Co do wyboru dobrego dynama się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia w tym temacie. Ale zerknij tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/124763-dynamo-w-piascie-kompendium-wszystko-o-doswiadczenia-opinie-porady-dodatki/page-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauber94 Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 No ten MacTronic Citizen ładnie daje tylko czy to na pewno w tej cenie najlepszy wybór? Co do słabego akumulatorka to myślę, że dałoby radę upchnąć tam coś o lepszej pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.