Skocz do zawartości

[zakup] początek

Noxi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak inwestujesz w pedały spd to i buty musisz kupić, bo jazda w zwykłych butach mija się z celem, pedał jest z 4x mniejszy od normalnego i jedzie sie beznadziejnie

Jak będziesz jeździł w noskach albo zwykłych pedałach to można jeździć w normalnych butach. 

noski są gorsze od spd. Po pierwsze nie zapewniają takiej sztywności połączenia a po drugie gorzej się z nich odczepić niż z spd. Moim zdaniem lepiej zainwestować w pedały i buty zatrzaskowe (spd). Prędzej czy później i tak się na nie zdecydujesz a lepiej od początku się uczyć w nich śmigać.

Niestety podstawowe pedały spd-sl to jakieś 100-150zł plus buty 250-300zł

Musze sprobowac, nie chce odrazu inwestowac, nawet jakbym mial. Moze faktycznie noski na poczatku wystarcza.a pytanie mam, caly zeson mozna wplatac trening ogolnorozwojowy? Jakis crossfit albo obwodowke na cale cialo, mysle ze okey

Jak zaczynałem jeździć, to też szukałem budżetowych rozwiązań, bo kasa nie spada z nieba. Z perspektywy czasu uważam jednak, że zakup najtańszej odzieży to były pieniądze wyrzucone w błoto. Szkoda, że nie podałeś budżetu którym dysponujesz na początek. Pytałem o to wcześniej. Jeżeli wydatki mają być maksymalnie okrojone, to bierz Tribana 500 i kup kask. Odzieży na razie nie kupuj. Na pewno masz ciuchy biegowe, możesz je wykorzystać na początek, a z miesiąca na miesiąc będziesz mógł coś dokupywać. Tym bardziej że są w zasadzie jeszcze tylko 2 miesiące jazdy w krótkiej odzieży, a potem trzeba będzie kupić długą na chłodniejsze dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...