Skocz do zawartości

[wycieczka] Kralova Hola 1946 m.n.p.m.

mtb_rider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam chetnych na 2 lub 1 dniowy wypad na Kralova Hole 1946 m.n.p.m. , na ta chwile jest nas 3

CZe Slowacja to piekny kraj i mozna popedalowac po tatrach bylem w zeszlym roku dookola tatr z wypadami wgory polecam zelone pleso slazki dom no i Hralova hore szczegolnie gdy dobra widocznosc polecam wziasc z soba piwko bo na gorze posucha!pozdro!

Napisano

dysponuje ktoś profilem podjazdu Sumjac-Kralova ?

to ponad 1000m (ciekawe jakie średnie nachylenie), moje 100 kilowe ciało ciężko by się pchało :>

...no ale zaliczyłem kiedyś podjazd z obu stron na Certovice (nawet niedaleko, ciekawy byłby częściowy objazd niskich tatr)

tak więc chętnie kiedyś bym spróbował, tylko termin wyjątkowo nie pasuje, prawdopodobnie będę wtedy w Krakowie.

...

conieco znalazłem: 10km i 1060 przewyższenia, oj boli...

Napisano

hm.......brzmi interesujaco. Jakie tempo, jakie towarzystwo.......? czy weekend? jaki nocleg?

czy to sciganka xc czy enduro.......? moze troszke wiecej info? no i przekroj wiekowy tez by sie przydal.

Napisano

tempo zalezne od trasy :) ale mysle ze srednia 25 powinno sie wyciagnac :) towarzystwo :) Ja, kumpel z Pszczyny i K. z Katowic :), wiek 19-20, termin 22/23.08, co do noclegu to sie znajdzie przed wyjazdem na Kralova Hole, nie powinno byc problemu :), a droga w 98% asfaltowa (poza kilkoma km podjazdu/zjazdu na/z Kralovej (ok 14 km w sumie)) jedziemy na mtb'kach

Napisano

hm.......brzmi interesujaco. Jakie tempo, jakie towarzystwo.......? czy weekend? jaki nocleg?

czy to sciganka xc czy enduro.......? moze troszke wiecej info? no i przekroj wiekowy tez by sie przydal.

Mieszkaliśmy w Helpie (Pension Majk 350SK ogólnie OK)

Próbowaliśmy dojechać do Sumiaca narciarską trasą biegową ale za Pohorelą jest zrywka drewna i jedno wielkie bagno.

Z Sumiaca(880) na szczyt 1h40'. Na górze wiatr ponad 100km/h i zero widoków więc szybki zjazd na piwko "Pod javorem".

Ogólnie miodzio tylko nic nie wyszło boli :)

Napisano

hm.........kikaset metrow podjazdu i srednia 25...........dziekuje, armstrong nie jestem i jade na gorskim.

ps. na jakim biegu sie podjezdza strome wzniesienia aby utrzymac srednia 25 km/h?!!!.......

blat 54 (z torowki)i kaseta szosowa z kadencja 386 ??

Napisano

chodzilo mi o srednia predkosc calej trasy :D a nie samego podjazdu, na podjezdzie 25?! bez przesad :confused:, i tak 25 bedzie ciezko wyciagnac na takim dystansie, ale ...

POZDRO

ps. nastepnym razem sprecyzuj czy chodzi o sam podjazd czy cala trase

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Czas odświeżyć... miałem nie pisać ale może ktoś się znajdzie, 2 dni, termin... do ustalenia lecz są ograniczniki 20-24.08 ani wcześniej ani później nie ma szans ze względów maratonowych :) wyjazd rowerami z Żywca w godzinach wczesnych bądź i nie :P ~6:40 ze względu na pociąg Karola z Katowic :) Zapraszam(y) :) 1 dzień ~200 km 2 dzień w zależności od chęci/sił... o resztę pytać/uzgadniać ze mną na gg 5877538

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...