Skocz do zawartości

[Pompka] Topeak Race Rocket nie pompuje

lucass3

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy takiej pompki, czy po wkreceniu do zaworu shrader pompka rozciąga się i zachowuje jak sprężyna? Próbuje tym pompowac i zachowuje się tak jakbysmy uginali amortyzator. Macham i powietrza też nie przybywa :/ Albo ja mam lewe ręce albo coś jest nie tak. Pompka nowa wozilem ze sobą ale jak się dzisiaj okazało nie moge nią nic napompowac. Ktoś wie co może być przyczyną? Po za tym przy jej rozciągnięciu czasami można usłyszeć jak ucieka powietrze z tłoka, lekko przekerecajac rączkę przestaje ale ewidentnie nie jest to na 100% szczelne.

Paragon oczywiście mam, kupiona chyba z 1 msc temu , na forum zbierała dobre opinię to wziąłem. Dobrze że dzisiaj ją przetestowalem bo mógłbym się kiedyś zdziwic w trasie.

@michuuu to wina uszkodzonego egzemplarza czy jak ? Na innym wentylu shrader jest to samo więc coś ewidentnie w pompce nie tak.

Wkrecam na max. To wygląda tak jakby zawór nie trzymal powietrza tylko detka-pompka tworzyły jeden układ. Po podłączeniu natychmiast w pompce robi się wysokie ciśnienie jak w oponie.

Widocznie uległ zawieszeniu zaworek odcinający, więc powietrze z dętki cofa się do pompki.To co wciśniesz do dętki wraca do pompki.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...