lucass3 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Pytanie do posiadaczy takiej pompki, czy po wkreceniu do zaworu shrader pompka rozciąga się i zachowuje jak sprężyna? Próbuje tym pompowac i zachowuje się tak jakbysmy uginali amortyzator. Macham i powietrza też nie przybywa :/ Albo ja mam lewe ręce albo coś jest nie tak. Pompka nowa wozilem ze sobą ale jak się dzisiaj okazało nie moge nią nic napompowac. Ktoś wie co może być przyczyną? Po za tym przy jej rozciągnięciu czasami można usłyszeć jak ucieka powietrze z tłoka, lekko przekerecajac rączkę przestaje ale ewidentnie nie jest to na 100% szczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 To efekt nieotwartego zaworu. Popychacz w pompce nie sięga do iglicy zaworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Jak masz paragon kolego, to reklamuj. Ja miałem podobnie z pompką Topeak. Przez dwa lata woziłem i jak przebiłem dętkę i próbowałem napompować, to nie działała, a było już po gwarancji. Szmelc jak nie wiem ( za to narzędzia jak najbardziej dobre ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Paragon oczywiście mam, kupiona chyba z 1 msc temu , na forum zbierała dobre opinię to wziąłem. Dobrze że dzisiaj ją przetestowalem bo mógłbym się kiedyś zdziwic w trasie. @michuuu to wina uszkodzonego egzemplarza czy jak ? Na innym wentylu shrader jest to samo więc coś ewidentnie w pompce nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 więc coś ewidentnie w pompce nie tak. Wygląda, że dzyndzel który powinien otworzyć zawór jest za krótki. A może za mało wkręcasz nakrętkę wężyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Wkrecam na max. To wygląda tak jakby zawór nie trzymal powietrza tylko detka-pompka tworzyły jeden układ. Po podłączeniu natychmiast w pompce robi się wysokie ciśnienie jak w oponie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Reklamuj ją i wymień na Lezyne. "Topiki" ostatnio coś podupadły chyba na jakości swoich pompek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Wkrecam na max. To wygląda tak jakby zawór nie trzymal powietrza tylko detka-pompka tworzyły jeden układ. Po podłączeniu natychmiast w pompce robi się wysokie ciśnienie jak w oponie. Widocznie uległ zawieszeniu zaworek odcinający, więc powietrze z dętki cofa się do pompki.To co wciśniesz do dętki wraca do pompki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Pompka wymieniona na nową bez problemu. Także gwarancja działa i mam nadzieje, że nie będę z niej już korzystał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.