Androg Napisano 5 Sierpnia 2015 Napisano 5 Sierpnia 2015 Witam Aktualnie posiadam Accent Via Montana (54) na grupie Taigra/105 (z tanim widelcem z włókna). Stoję przed zakupem nowego frameset'u i do wyboru mam: Merida Reacto 500 - jako że pasuje mi jej design (nowa ze sklepu) Scott Speedster - wersja z zewnetrzym prowadzeniem linek (używana) Jakaś rama z włókna węglowego używana w cenie do 3tyś (najpewniej Scott CR1) I tu powstaje mój dylemat, rower używany na codzień do jazdy po mieście. W weekendy wycieczki poza miasto do 160km teren głównie górzysty). Nie ścigam się, raczej nazwał bym to szybką turystyką. Jakie są realia jazdy po mieście dobrze wiem wypadków się nie uniknie. Pytanie 1: Aluminium - aluminium nie równe ale czy ta merida będzie sztywniejsza od kundla Accent? (domyslam sie że tak) Przy accent mocno czuć jak rower jest miękki. Pytanie 2: Czy zakup używanej ramy z włókna jest bezpieczny. Ewentualnie czy warto w ogóle bawić się w Carbon przy moim sposobie używania roweru. Parę wypadków już za sobą mam trochę z odszkodowań uzbierałem ale boje się iż włókno mogło by nie przetrwać. Pozdrawiam ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.