tobo Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Zdecyduj się na nowe deore, slx, xt. Modele starsze czy poniżej tych to żałość na kółkach.
kadoel Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Napisano 8 Sierpnia 2015 Poproszę żeby zamontowali mi te deore 506. Wiem że może to nie jest najwyższa półka ale chcę kupić rower, który nawet 2500 nie będzie kosztował, więc za dużo też nie mogę wymagać. W ten sposób będę miał złożony rower na osprzęcie podobnej klasy i z czasem będę wszystko ulepszał.
tobo Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Weź pod uwagę potencjalne koszty odpowietrzania i/lub wymiany. To rada z punktu widzenia serwisanta. Zakładając 506tki nic nie zyskasz, to lepiej pozostań przy 355tkach. Szkoda wkładu finansowego.
kadoel Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Napisano 9 Sierpnia 2015 Jutro zadzwonie i zapytam ale podejrzewam że nie więcej niż 100-150 zł. Do tego powietrzny raidon i pewnie spokojnie zmieszcze się w 2.5k. Podrzucam link do roweru, oprócz amortyzatora i hamulców jeszcze coś jest do wymiany od razu czy już wszystko gra? http://nrowery.pl/2015/mtb-29/cayon-al
Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Jeżeli uda Ci się w tym budżecie wymienić wideł i hamulce to na razie resztę bym zostawił. Nowa grupa Alivio działa bardzo ładnie i nie bez powodu jest często porównywana jakością pracy do Deore.
kadoel Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Napisano 9 Sierpnia 2015 To wszystko zbyt kolorowe, żeby było prawdziwe! Właśnie się dowiedziałem, że Northtec wyprzedał Cayona AL i DR..Już w tym sezonie nic nie będzie, to co zostało to ramy 17. Nowe rowery dopiero na początku przyszłego roku. Jedyne co w tej chwili sensownego oferują to Cayon XT w promocji za 3399 zł. http://northtec.pl/2015/mtb-29/cayon-xt Wychodzi na to, że albo będę musiał kupić coś w okolicach 3k, albo odpuszczę ten sezon i poczekam na jesienno-zimowe wyprzedaże. Wiem że wtedy można znaleźć naprawdę porządny sprzęt za dużo niższe pieniądze.
Eazy Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Z wyprzedażami to loteria - można trafić super okazję, ale przeważnie zostają nietypowe rozmiary (bardzo małe albo bardzo duże). Najbardziej popularne rozmiary przeważnie znikają na fali pierwszych upustów cenowych
kadoel Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Napisano 10 Sierpnia 2015 Zdecydowałem się na zakup Unibike Flite 29 za 2999 zł. Co przesądziło? Przede wszystkim to, że rower kupię w sklepie stacjonarnym w Warszawie, u oficjalnego dystrybutora. Nie dość że będę mógł sprawdzić rower przed zakupem to jeszcze wybiorę, czy bardziej pasuje rama 19 czy 21. Poza tym jak zarejestruje rower na stronie Unibike to otrzymam 5 lat gwarancji na ramę. Na papierze rower prezentuje się bardzo dobrze: stan wizualny na plus, gdyby rama była pomalowana tak jak w rowerze Evo to już w ogóle byłoby najlepiej; rama z taperowaną główką, powietrzny amortyzator xcr, deore (manetki, przerzutka przednia, hamulce, kaseta, łańcuch), przerzutka tylna slx shadow, korba deore m610 ze zintegrowaną osią i piasty alivio m4050. Cały rower waży 13,3 kg więc nie najgorzej. No i wspieram polską firmę jakby nie patrzeć
Eazy Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Rower prezentuje się ciekawie. Szkoda tylko, że nie dali trochę lepszego widelca. Gratuluję dokonania wyboru
kadoel Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Napisano 10 Sierpnia 2015 Na oku miałem Raidona, którego montują w Unibike Expert, ale powiedzieli mi, że nie zamieniają amortyzatorów. A szkoda bo bym pewnie dopłacił do tego Raidona i wtedy już sprzęt naprawdę by wyglądał dobrze, a waga by spadła poniżej 13 kg. Tak czy siak jest dobrze, wreszcie podjąłem decyzje i jestem zadowolony z całej specyfikacji sprzętu, nic mi w tym rowerze nie wadzi. Przynajmniej w teorii
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.