Paul13 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam przymierzam się do kupna nowego kasku . Chciałbym kupic model Specialized S-Works Evade lub Specialized Prevail. Cena obydwóch kasków w sklepie to +/- 1100 zł na allegro można znaleźć obydwa modele odpowiednio za 580 zł i 400 zl.Czy ktoś kupował na allegro już kaski? Obawiam się trochę kupna ze względu na jakas chinska podróbke. Nie ukrywam ze cena kusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Krótko. http://www.forumrowerowe.org/topic/161064-chinskie-podroby-tym-razem-ostrzezenie-dla-potencjalnych-kupujacych/ Mając do wydania 600zł masz tyle kasków do wyboru, że głowa mała, a Ty chcesz kupować jakąś podejrzaną "okazję"? Od Speca chociażby Propero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Odpuść, ja kupiłem "Giro Livestrong" z olxa, też za połowę ceny (na allegro podobne oferty). Po szybkim porównaniu uprzęży w Giro i w moim "Giro" oraz wrzuceniu kasku na wagę wiedziałem, że mam do czyniania z chińczykiem. Zajrzałem na alibabę i znalazłem mój kask za 25% ceny. Odesłałem sprzedawcy i kupiłem Force Road, też skośnooki, ale chociaż ktoś te kaski firmuje i wyglądają solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Bez macania bym nie kupił. NIGDY! Jeden już uratował mi łeb od poważnego urazu. Teraz już wiem jak ważną funkcję spełnia dlatego wolę przepłacić a pomacać i mieć pewność, że to jest TO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 cóż za czasy, kiedyś można by sądzić, że to np kask z poprzedniego sezonu, a teraz.... myśl techniczna Chińczyków jest niesamowita. Szkoda, bo zamiast okazyjnie coś kupić, można się "nadziać". Może producentom o to chodzi, aby ludzie kupowali tylko to co najnowsze i tylko z oficjalnych sklepów - dla nich interes, a rynek wtórny, się będzie ograniczał, bo ludzie będą się bali "okazji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.