Skocz do zawartości

Ile da nowy rower?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zamieszczam to w offtopicu, bo raczej to takie luźne pytanie, na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi i proszę się nie śmiać ani nie uznawać tego tematu za troll  :thanks:

Jeżdżę, jak na totalnego amatora, dosyć często. Co 2-3 dni, czasem codziennie. Raz 5km, raz 30km. Zauważyłem, jaki nastąpił progres od zeszłego roku, gdzie po przejechaniu 5km byłem zdyszany, a teraz przejeżdżam 20 i mogę tak dalej. Miałem swoją trasę, ok 14km, gdzie kończyłem ją w półtorej godziny i nie mogłem się ruszyć, a dziś robię ją w 40 minut i jadę dalej  :sweat: . Jedynym ograniczeniem jest dla mnie ból w prawym udzie (mam chyba za wysoko pedały). Mięśnie nóg mam dosyć mocno wyrobione, bo gdy miałem 12 lat zacząłem trenować nogi. Mam zwyczajny rower tzw. komunijny i zastanawiam się ile da mi kupno nowego roweru (crossa) w okolicach 1000zł. Czy wyniki znacząco się poprawią? Aktualna średnia prędkość to około 15-18km/h. Mało. Jest szansa na 25?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...