Skocz do zawartości

[gripy] ESI Extra Chunky / Chunky - pytanie do użytkowników

Eazy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie da się porównać gąbki do silikonu. Esi są twardsze ale komfortowe w dotyku, nie odkształcają się tak mocno jak gąbka. Chwyt pewniejszy, dobra amortyzacja. Zrezygnowałem z rękawiczek przy Esi.

Jakiej wersji używasz ? Ritcheye dla mnie były komfortowe, może troszkę za grube.

Myślę nad chunkami.

Napisano

Nie wiem może trafiły mi się jakieś podróbki, ale dla mnie te chwyty kompletnie nie nadają się do jazdy w mokrych warunkach. Przy jeździe w luźnym chwycie bez rękawiczek w deszczu lub przy mocno spoconych dłoniach potrafią się one ześlizgnąć z chwytów , co grozi nawet wywrotką. Przy piankowych ritcheyach nie miałem takiego problemu.

Napisano

@cyklista bo powinno się jeździć w rękawiczkach i do tego są projektowane chwyty. Prawie każda gleba bez rękawiczek kończy się starciem dłoni.

Ja miałem rękawiczki bez palców i skończyłem z zakrwawiona ręką, a nawet gleby nie miałem, zachaczyłem o jakieś kolczaste krzaki. Dlatego do MTB zakładam palczaste a na miasto/szosę bezpalczaste.

Koniec oftopu Esi to jedne z lepszych chwytów, dostosowują się do dłoni i tłumią drgania.

Miałem chwyty Ergon to mnie dłonie bolały, przy Wsi od razu przeszło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...