Skocz do zawartości

[gripy] ESI Extra Chunky / Chunky - pytanie do użytkowników

Eazy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób, które posiadają te gripy. Otrzymałem dzisiaj zestaw w kolorze czarnym ze sklepu centrum rowerowe. Gripy mają kolor szary (albo bardzo wyblakły czarny) i do tego prążki po całej długości... Czy tak to powinno wyglądać?  :unsure:

Na moje oko wyglądają jakby leżały na wystawie na słońcu przez 2 lata, albo po prostu produkt II gatunku. Stąd też pytanie do posiadaczy tych gripów - czy one tak wyglądają??? Albo po prostu jest to chamska podróba.

Zdjęcie (na zdjęciu wyszły ciemniejsze niż w rzeczywistości - wyglądają po prostu, jak szare...):

3a2274c79c50.jpg

• Mod Team

Kolor na zdjęciach jest zawsze ciemniejszy, niż "na żywo". Miałem zarówno wersje Race i Chunky, ale podobnych "prążków" nigdy nie było. Może to być tylko jakaś nowa technologia wytwarzania. Wyglądają na oryginalne. Co prawda nie widziałem jeszcze podróbek tych gripów, ale nawet gdyby, to nie sądzę, by CR takowe sprzedawało.

Dziękuję wszystkim za informacje. W takim razie gripy lądują na kierownicy... mojej żony  :whistling:  Spodobał jej się ten szary kolor pasujący do jej ramy. Ja będę musiał sobie drugie zamówić :)

Biorąc pod uwagę, że CR 'zapomniało' wszystkiego zapakować do paczki to może będzie okazja domówić przy dosyłce brakujących przedmiotów :)

Dokładnie moje chunky też tak wyglądały tzn tak jak by ktoś uwalił je w mące coś jak dętka od środka tak taki kolor?

Jak chcesz je mieć czarniejsze to płyn do mycia naczyń i będą troszkę bardziej ciemniejsze. Ja płynem je myję i jest ok.

Co do prążków to u mnie też są ale trzeba mega dobrze się wpatrzeć.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

krótkie pytanie myślę nad gripami Esi chunky, wcześniej użytkowałem Ritchey Wcs gąbka,

Nie da się porównać gąbki do silikonu.

Esi są  twardsze ale komfortowe w dotyku, nie odkształcają się tak mocno jak gąbka. Chwyt pewniejszy, dobra amortyzacja. Zrezygnowałem z rękawiczek przy Esi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...