Eazy Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Mam pytanie do osób, które posiadają te gripy. Otrzymałem dzisiaj zestaw w kolorze czarnym ze sklepu centrum rowerowe. Gripy mają kolor szary (albo bardzo wyblakły czarny) i do tego prążki po całej długości... Czy tak to powinno wyglądać? Na moje oko wyglądają jakby leżały na wystawie na słońcu przez 2 lata, albo po prostu produkt II gatunku. Stąd też pytanie do posiadaczy tych gripów - czy one tak wyglądają??? Albo po prostu jest to chamska podróba. Zdjęcie (na zdjęciu wyszły ciemniejsze niż w rzeczywistości - wyglądają po prostu, jak szare...): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michma Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam. Mam dokładnie takie same gripy z tego samego sklepu i wyglądają dokładnie tak samo. Mi to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Bardziej niż przeszkadza to zastanawia mnie, czy produkt jest oryginalny... W sieci na zdjęciach (na rowerach innych użytkowników) wyglądają inaczej (kolor kolorem - ale skąd te prążki?). Stąd też moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Moje nowe Fit XC też są takie wyblakłe, prążków jednak nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 No właśnie te dziwne prążki nie dają mi spokoju. Kolor to pikuś. Może być i szary o ile sam produkt jest oryginalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Moim zdaniem są okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Kolor na zdjęciach jest zawsze ciemniejszy, niż "na żywo". Miałem zarówno wersje Race i Chunky, ale podobnych "prążków" nigdy nie było. Może to być tylko jakaś nowa technologia wytwarzania. Wyglądają na oryginalne. Co prawda nie widziałem jeszcze podróbek tych gripów, ale nawet gdyby, to nie sądzę, by CR takowe sprzedawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Dziękuję wszystkim za informacje. W takim razie gripy lądują na kierownicy... mojej żony Spodobał jej się ten szary kolor pasujący do jej ramy. Ja będę musiał sobie drugie zamówić Biorąc pod uwagę, że CR 'zapomniało' wszystkiego zapakować do paczki to może będzie okazja domówić przy dosyłce brakujących przedmiotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Dokładnie moje chunky też tak wyglądały tzn tak jak by ktoś uwalił je w mące coś jak dętka od środka tak taki kolor? Jak chcesz je mieć czarniejsze to płyn do mycia naczyń i będą troszkę bardziej ciemniejsze. Ja płynem je myję i jest ok. Co do prążków to u mnie też są ale trzeba mega dobrze się wpatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Dobre porównanie do tej dętki Dokładnie taki kolor. Prążki są natomiast mocno widoczne i są tak samo rozłożone w obu gripach. Trochę się zdziwiłem, jak wyjąłem je z paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Jak masz watpliwości, to poros sprzedawce o gwarancję pochodzenia produktu, powinien cos takiego mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Wysłałem zdjęcia do CR. Zobaczę co odpowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 A kolego ty widzę masz te extra a ja te zwykłe może w tych extra tak jest. Wydaje mi się ze jak założysz na kiere nie będzie to aż tak widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Na kierownicy też widać http://naforum.zapodaj.net/4948a6472166.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Na czerwonych tego nie ma albo nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Tez mam czarne, ale sa prawie jak czarne Za to nie mam zadnych prazkow tak jak u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Kupię chyba drugą parę w innym sklepie i zobaczę jaka będzie różnica w wyglądzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Kupowałem Chunky w CR i też nie były w pełni czarne, a prążki były zauważalne - wyglądają jak ślady po docinaniu ex-centrycznej grubości grip-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Zamówiłem w innym sklepie drugą parę dla siebie. Zobaczymy, czy będą wyglądać tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Miałem czerwone i nie było takich prążków na pewno - były całe jednolite, ale może w czarnych jest inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 krótkie pytanie myślę nad gripami Esi chunky, wcześniej użytkowałem Ritchey Wcs gąbka, ma ktoś porównanie odnośnie ww gripów? twardość, grubość....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Mam Extra Chunky i są ciemno szare a nie czarne niestety. Prążków żadnych nie ma na nich. Niedawno widziałem jakieś nowe gripy Esi profilowane, mogą być ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Zamówiłem drugą parę i przyszły sporo ciemniejsze (chociaż nadal ciemno-szare a nie czarne) i bez prążków. Te jasne i prążkowane oddałem i czekam na zwrot kasy z CR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 ESI się po jakimś czasie naturalnie ciemnieją, też się zdziwiłem jak zamówiłem czerwone i dostałem różowe ale już jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 krótkie pytanie myślę nad gripami Esi chunky, wcześniej użytkowałem Ritchey Wcs gąbka, Nie da się porównać gąbki do silikonu. Esi są twardsze ale komfortowe w dotyku, nie odkształcają się tak mocno jak gąbka. Chwyt pewniejszy, dobra amortyzacja. Zrezygnowałem z rękawiczek przy Esi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.