marcines82 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Było kilka tematów, ale najświeższy jest zamknięty, a nie chcę robić wykopów... Problem wygląda tak: mam w bloku wózkownie i chciałbym trzymać w niej rower. Niestety ścisk tam niemiłosierny. W starym rowerze wyłamali mi szprychy. Dlatego chciałbym przykręcić wieszak na ścianę i zawisnąć nad wszystkimi (znaczy rower ). Z racji niewielkiej kubatury pomieszczenia i rowerów stojących na podłodze, w grę wchodzi tylko wieszak poziomy. Problem w tym, że rower to damka. Są jakieś wieszaki poziome na damki? To co widzę, to same haki na ramę męską. Dodatkowe pytanie - czy istnieją w przyrodzie wieszaki na jeden rower z jakimś (choćby prymitywnym) zapięciem? Mój rower nie stanowi jakiejś wielkiej wartości, ale z drugiej strony wózkownia (choć raczej powinno się to nazywać "rowerownia"), to przestrzeń publiczna, więc dobrze byłoby jakiekolwiek zabezpieczenie tam mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Nie bardzo rozumiem "poziomy", ponieważ wszelkie haki na ścianę polegają na tym że wieszasz rower za przednie koło, czyli rower jest w pionie. Poziome podwieszenie jest możliwe za pomocą wieszaka montowanego na suficie. Wada jest taka, że o ile w ścianie pod wieszakiem zamontujesz sobie kotwę do zapięć rowerowych i ramę mógł byś przyczepiać szeklą w okolicy suportu, to pod sufitem już nie masz takich możliwości, co najwyżej linka, a linkę to nawet kombinerkami idzie przeciąć. P.S. szukałem kilka miesięcy temu jakiegoś zabezpieczenia, żeby trzymać rower w ogrodzie. Na ebayu znalazłem bunkier rowerowy, tj blaszana skrzynka na szerokość kierownicy długość roweru i wysokość zaraz nad siodełko. Zawsze można samemu zmontować taki box wewnątrz wózkowni (nie muszą być ściany z blachy, na wandaliżm wystarczy siatka metalowa) i zakotwić go w ścianę i podłogę, tylko jak sam powiedziałeś jest to przestrzeń wspólna i mieszkańcy różnie mogą reagować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcines82 Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Mówiąc wieszak do wieszania w poziomie mam namyśli coś takiego: http://allegro.pl/wieszak-rowerowy-skladany-uchwyt-scienny-na-rower-i5559787197.html Ale jak widać, z damką będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Po prostu montujesz go pod kątem i nieco niżej. A do ściany dodatkowo http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5190930588 lub odpowiednik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaus88 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 · Ukryte przez anarchy, 21 Sierpnia 2015 - OT Ukryte przez anarchy, 21 Sierpnia 2015 - OT Kupno roweru z marketu to samobójstwo. Jakoś nie wyobrażam sobie jazdy górskiej, albo na trasie na rowerze, który nawet nie ma sprawdzonych części. Ja zawsze kupuję u nich i mogę śmiało polecić rowertour.com. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.