treblebass Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam, 180cm/80kg. Rower typu kross. 90% miasto/10%polne drozki. Prosze podpowiedziec ktory rower jakie ma plusy a ktory jakie minusy. Z tego co pamietam w starzych modelach z roku 12/13 Kands chyba wypadal lepiej z osprzetem? Rozumiem ze w kwocie 1500zl te dwa modele z 2015 sa bezkonkurencyjne. Chcialbym jednak sie dowiedziec ktory z nich bedzie lepszy/plusy, minusy. Lubie sportowa, szybka jazde, odwracam czesto kierownice (w swoim starym kandsie ktorego oddalem dla brata, chyba z roku 2012, nie pamietam dokladnie.) Dziekuje slicznie za pomoc (wertowalem forum, ale nie ma bezposredniego porownania tych dwoch rowerow, ktory lepszy, albo zle szukalem)
xBlady Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Coż, ja mam Integrala (kupiony w kwietniu), jak na razie sprawuje się bardzo dobrze, ale jeśli chcesz jeździć po leśnych ścieżkach to radę kupić jakieś lepsze opony, bo w standardzie są słabe. Poza tym rower fajny, przerzutka działa jak należy, bardzo szybki. Z rozmowy z panem, który mi go sprzedał (kupiony na allegro) Maestro vs Integral V3 wynika, że integral ma lepszą korbę, a maestro ciut lepiej wygląda, U mnie przeważyła dostępność Ramy 17'' której w Maestro niestety nie było, ale ty się tym nie musisz przejmować.
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Rozumiem, prosze o wiecej komentarzy. Co jest na plus w kands 2015 a co w Lazaro 2015. dziekuje specyfikacja: lazaro http://scr.hu/0ijg/vuj30kands; http://scr.hu/0ijg/0nvon
Shiryu Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Ale co więcej chcesz, jak to są wszystkie różnice?
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Mechanizm korbowy oraz siodlo maja rozne. Ktory rower ma lepszy mechanizm korbowy, a ktory siodlo? -Kands z 2015 jest w podobnej cenie jak kiedys kupowalem z 2012/13 chyba. Czy ten z 2015 ma lepszy osprzet gdzies od tego z 2013 ? Pytam tak z ciekawosci. EDIT: Ta korba jest duzo lepsza w tym integralu niz w kandsie? Nie wiem nawet do czego ta cala korba sluzy. Odczuje roznice w jezdzie na plus dzieki tej korbie w integralu? Dziekuje specyfikacja: lazaro http://scr.hu/0ijg/vuj30kands; http://scr.hu/0ijg/0nvon
Carlos2921 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja wczoraj zamówiłem rower od BF .Dzwoniąc do nich można dowolnie sobie ten rower konfigurować . Ps.Zamawiałem Lazaro Generation v3 i wysyłkę dostałem gratis.
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Co to takiego BF? Nadal prosze o info na temat korby/siodelka. Dodatkowo, na 180cm, 19 rama chyba jest odpowiednia?
Carlos2921 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja mam 179 zamówił 19" a BF to“BIKE FACTOR” http://allegro.pl/full-alivio-hydraulika-lazaro-generation-v3-men-i5550697512.html
Shiryu Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Sorry @@treblebass, ale śmierdzisz leniem. Nie wiesz, co to korba? Nie rozumiesz co to znaczy "zamówiłem rower od BF"? To poczytaj może, zamiast domagać się podania wszystkiego na tacy? Tym bardziej, że całe to czytanie, to JEDEN, przyklejony wątek, a wręcz ostatnie jego kilka(-naście?) stron
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Rozumiem, moglbys podac link do tego przyklejonego watku? szukam go od wczoraj i go nie widze. Nic przyklejonego. Myslisz ze nie czytalem? W google z godzine szukalem informacji i nic.
kulieta4 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 A powiedzcie mi gdzie można zakupić model roweru LAzaro integral V3?bo suzkam i nigdzie na internecie nie moge go znależć czy na allegro jedynie jest w ramie 17stce ?Pozdrawiam
Shiryu Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 moglbys podac link do tego przyklejonego watku? szukam go od wczoraj i go nie widze I nie zainteresował Cię dział "Zakup roweru z przedziału cenowego"? No to gratuluję. Tutaj "niewidzialny" wątek. Myslisz ze nie czytalem? W google z godzine szukalem informacji i nic Myślę, że nie czytałeś. Jakbyś czytał, to aż tak głupich pytań byś nie zadawał. Da się w tym czasie zorientować jak się nazywają i do czego służą podstawowe komponenty roweru. Korba.
kulieta4 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Shiryu co Ty wogóle wypisujesz? Kolega najwyzklej może nie orientuje się dokładnie w temacie i chce się doradzić ludzi którzy się znają a Ty odrazu go ciśniesz?! po to jest to forum żeby ludzie którzy się znają mogli cos podpowiedzieć a nie po to żeby tacy ludzie jak Ty najeżdżali na innych!
Pablo59 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Owszem - forum jest od pomagania - ale poziom indolencji , ignorancji i zwykłego lenistwa czasami poraża nawet tak spokojnego człeka i chętnego do pomocy jak Shiryu Niektórzy wymagaliby żeby im dobrać tani i dobry rower, opłacić kuriera i "na gwizdek" wnieść paczkę na 6 piętro bez windy
fala77 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja napiszę inaczej.Jeśli nie wiesz co to korba a masz prawo nie wiedzieć bo nie na wszystkim ludzie się znają ( choć z drugiej strony troszkę byś poczytał jak jest zbudowany rower bo to nie samochód: ) ) to nie ma znaczenie który wybierzesz.To praktycznie te same rowery,wybierz który Ci się bardziej podoba Ja jeżdżę 3 miesiąc na tegorocznym integralu i mam faktycznie tylko zastrzeżenie co do opon.Po pierwsze szybko się zużywają ale w tym temacie się poprawiam i zmieniam technikę.Po drugie słabo radzą sobie w terenie.Jeszcze na jakiś drużkach leśnych dają radę ale lekki piach i trzeba dobrze trzymać stery.W sumie to rower crossowy to nie ma też czego się czepiać no ale jednak.No i uwaga na kamienie i skałki.Wracając do wcześniejszej myśli to nie opony na takie tematy.Kapeć po 700 km. Dętka pękła na "szwie". Ja mam 182 cm,80 kg i wybrałem ramę 19".Żona wzięła sobie 17" i na 100% mogę powiedzieć Ci że jest trochę za mały na mnie bo mogę to stwierdzić fizycznie.Max. wysunięta sztyca i troszkę jakby mi czegoś jeszcze brakuje.Czyli polecam 19" oczywiście wszystko zależy od pozostałych Twoich parametrów.Bo ja np. wiem że mam długie nogi ale krótkie ręce
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 Przeczytalem ostatnie 4 strony. Spartacus i lazaro to identyczny sprzet? Czy na duzy plus jest korba w lazaro? bo stylistycznie kands mi najbardziej z tej trojki odpowiada? Prosze odpowiedzcie, nie mam czasu na czytanie 10 stron. Co ma wspolnego brak czasu, obowiazki domowe, dziecko na utrzymaniu z lenistwem. Nie kazdy ma 18 lat i jest na utrzymaniu rodzicow. Nie kazdy jest fachowcem w szukaniu informacji w google i internecie. Dla fachowca od rowerow, napisanie posta z argumentacja to minuta. Dla mnie odnalezienie informacji to godzina ktorej i tak nie mam.
fala77 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 W takim razie czy znajdziesz czas na jazdę rowerem...
Shiryu Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Prosze odpowiedzcie, nie mam czasu na czytanie 10 stron. Co ma wspolnego brak czasu, obowiazki domowe, dziecko na utrzymaniu z lenistwem. Nie kazdy ma 18 lat i jest na utrzymaniu rodzicow. Pozdrawia tata uroczego półrocznego wiercipięty Dla fachowca od rowerow, napisanie posta z argumentacja to minuta. A potem kolejna, i kolejna, i kolejna... Bo na forum co rusz pojawia się kolejny, co nie czyta przyklejonego tematu, nie wie co to Google i domaga się informacji "bo on nie ma czasu". Akurat temat Lazaro i jemu podobnych na forum przerobiony jest na wszystkie możliwe sposoby, więc bądź łaskaw jednak sam trochę poczytać, choćby z szacunku dla forumowiczów, którzy poświęcili swój - równie cenny jak Twój - czas, żeby potrzebne Ci informacje na forum umieścić. Czasem wielokrotnie.
treblebass Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Napisano 4 Sierpnia 2015 W takim razie czy znajdziesz czas na jazdę rowerem... Do pracy bede nim tylko jezdzil zeby miec czym nakarmic corke. Pozdrawia tata uroczego półrocznego wiercipięty A potem kolejna, i kolejna, i kolejna... Bo na forum co rusz pojawia się kolejny, co nie czyta przyklejonego tematu, nie wie co to Google i domaga się informacji "bo on nie ma czasu". Akurat temat Lazaro i jemu podobnych na forum przerobiony jest na wszystkie możliwe sposoby, więc bądź łaskaw jednak sam trochę poczytać, choćby z szacunku dla forumowiczów, którzy poświęcili swój - równie cenny jak Twój - czas, żeby potrzebne Ci informacje na forum umieścić. Czasem wielokrotnie. Prosze, podpowiedz na moje pytanie.
Shiryu Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Korba jest przede wszystkim sztywniejsza, ma wymienne blaty, a najlżejsze przełożenie będzie nieco lżejsze niż w Maestro. Ale jeśli Lazaro nie ma u BF_Bike, to musisz czekać, aż się znów pojawią. Kiedy? Nie wiadomo.
fala77 Napisano 4 Sierpnia 2015 Napisano 4 Sierpnia 2015 Do pracy bede nim tylko jezdzil zeby miec czym nakarmic corke. Prosze, podpowiedz na moje pytanie. Sorry za OT ale sam miałem różne momenty w życiu i na pewno gdy było gorzej nie kupowałem roweru za ok.1500zl argumentując że będę miał czym dojechać do pracy by mieć na wyrzywienie.
treblebass Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam ponownie. Przeczytalem kilkadziesiat stron w polecanym temacie. http://allegro.pl/full-alivio-hydraulika-lazaro-generation-v3-men-i5550697512.html Ten rower to jest wersja elite, z hydrualicznymi hamulcami. Najlepszy mozliwy w tej cenie? dziekuje, pozdrawiam
Carlos2921 Napisano 6 Sierpnia 2015 Napisano 6 Sierpnia 2015 Właśnie odebrałem paczkę od kuriera i jestem po pierwszej jeździe. Rowerek super polecam Lazaro !
Florek Napisano 6 Sierpnia 2015 Napisano 6 Sierpnia 2015 W tej cenie ciężko Ci będzie znaleźć lepszy nowy rower. Niemniej Generation to jest rower MTB na kołach 26 cali, a Ty pisałeś coś o crossie na miasto i takie rowery wymieniałeś w pierwszym poście (Integral i Maestro). Czyli rower do innego rodzaju użytkowania.
treblebass Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Napisano 6 Sierpnia 2015 Tak, zgadza sie. Czy moglbym podac link do tej wersji lazaro typu kross w wersji Elite? dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.