needlehole Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć, Mam spory problem z dostosowaniem pozycji na 29er. Jeżdżę jednocześnie na szosie, i problem ten jest zminimalizowany (chociaż także czasami występuje). Chodzi o ból w lędźwiowej części kręgosłupa. Czym może być on spowodowany? PS. Nie wiem, czy właściwy dział, ale dotyczy sprawa 29er.. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez needlehole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 zrób sobie dobrze i wybierz się na bajkfiting, jak to nie pomoże to TK kręgosłupa bo może odzywa się przepuklina [tfu tfu] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 napisz ile masz wzrostu, jaką masz ramę, jak masz ustawione siodełko, w jakich butach jeździsz bez tego ciężko coś powiedzieć, ja też miałem problemy 3 lata temu jak kupiłem 29er`a ale jakoś doszedłem do wygodnego ustawienia wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
needlehole Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 przepuklina odpada, na codzień trenuje trójbój siłowy więc strukturalnie jestem poukładany (raczej ). może najłatwiej będzie jak wrzucę zdjęcie na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Ile czasu masz tego 29era? Mnie bolalo wszystko po przesiadce z 29era na szose. Po przyzwyczajeniu sie do nowej pozycji, wszystko sie uspokoilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
needlehole Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 jakieś ~400km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam,po przesiadce z 26 na 29 przez miesiąc wszystko mnie bolało,nogi ,plecy,ręce.Potem się uspokoiło. Odcinek lędźwiowy to mnie na 26 bolał po dłuższej jeździe. Może masz ramę za krótką ? Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez bodzio12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormblast Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Prawie wszyscy chcemy śmigać na sportowych ramach zapominając że niekoniecznie świadomie dewastujemy swój kręgosłup. Ja kiedyś gdy byłem młodszy...też miałem podobne objawy o których piszecie,od blisko dwóch lat regularnie rozciągam plecy i nie tylko (joga) i dolegliwości zniknęły ba jest znacznie lepiej ze wszystkim zanim zacząłem się rozciągać,sam basen nie zawsze wystarczy. Gdy w 2013 sprzedawałem górala (Kross Level byłem pewien że to mój ostatni taki sportowy rower,na szczęście ruszyłem d...wziąłem sprawy w swoje ręce i w tym roku 1 Lipca nabyłem Cube Attention 29er i nic po przesiadce na ten sprzęt mnie nie bolało,za rok "40"...życie jest piękne Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Stormblast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Cube Attention ma geometrię raczej "turystyczną" niż sportową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormblast Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Masz czy jeżdziłeś i czy zawsze jesteś taki "bystry"? Posiadam też rower crossowy i pewnie on też ma geometrię miejską... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Nie trzeba mieć ani jeździć by określić czy geometria roweru jest turystyczna czy nie. A jak ktoś jest "sztywny" to nawet na holendrze może go łamać od "sportowej" pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi