Skocz do zawartości

[pompka] Pompka podłogowa

TrojanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ewentualnie ktoś używa tej pompki Beto ?

Mam model 074, to samo tylko z manometrem. Pompowałem nią do 9 atm, choć później wymaga to większej siły. Bardzo szybko można napompować koła. Polecam

Wbrew temu co piszą na polskich stronach nie pompuje ona wentyli dunlop - tzn. pompuje ale powietrze ucieka - potrzebna jest przejściówka. Na stronie Beto nie piszą, żeby pompowała dunlopa.

ps. manometr ma też wartości podane w PSI - nie musisz przeliczać, bo niektóre opony mają podaną wartość tylko w takich jednostkach.

Napisano

Mam model 074, to samo tylko z manometrem. Pompowałem nią do 9 atm, choć później wymaga to większej siły. Bardzo szybko można napompować koła. Polecam

W miarę dobrze pompuje się do ok. 6-7 atm. Później trzeba już niestety naciskać całym ciałem. Ale generalnie pompka w porządku za tę cenę. Mogę polecić.

Kupiłem, bo na gwałt była mi potrzebna niezbyt kosztowna pompka do szosy. Ale ta z Lidla pewnie jest podobna i to ją bym kupił, jakby wtedy była dostępna.

Napisano

Wziąłbym mimo wszystko z manometrem. Różnica w beto to 3zł.

Różnica 8 zł w sklepie w którym chcę kupić, ale faktycznie przemyśle opcję z manometrem.

W miarę dobrze pompuje się do ok. 6-7 atm. Później trzeba już niestety naciskać całym ciałem

Pompuje głównie opony do enduro i tam ciśnienie waha mi się w granicach 2,5-3,3 bara, więc 5 na pewnie nie będę przekraczał. 

Napisano

Idz do Lidla i kup pompke podlogowa za 30zl choc teraz moze juz nawet mniej.

Nie polecam. Chociaż mogli coś poprawić bo swoją kupiłem pewnie ponad rok temu. Określenie że manometr nie był precyzyjny jest naprawdę delikatne :) Do tego zawór wysiadł po kilku użyciach.

Zmieniłem na wspominaną Beto CMP069 i od tego czasu działa bez zarzutu. Ale maksymalnie pompuję 4,5 bara więc do wszystkiego oprócz szosy nadaje się wyśmienicie. 

Napisano

Pompka z obecnej oferty Lidla pompuje kola w szosie i jak na razie jest ok. Pompka wyglada na solidna, metalowy cylinder, wygodna raczka i solidna choc plastikowa koncowka. W porownaniu do pompek przez Kross czy Meride po 80zl z GoSport nie rozni sie niczym a kosztuje 30zl z trzyletnia gwarancja. Do tego mozna w Lidlu towar oddac w ciagu siedmiu dni wiec ryzyko zadne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...