swieca91 Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam. Ostatnio postanowiłem wymienić napęd, niestety nie zrobię tego na raz ponieważ na razie mnie nie stać, ale jak wymienię część to sprzedam stary osprzęt i kupie znowu coś nowego. Na razie postanowiłem wymienić : - Przerzutki (przód = DEORE LX FD-M580 ty ł= DEORE LX) - Korbę (Truvativ X-flow [przełożenia 42, 32 ,22] ) Na razie na tyle mnie stać nie jest tego za dużo ale niestety swoje kosztuje Z tyłu mam kasetę 8 rzędową i mogli byście mi powiedzieć czy ta kaseta nie będzie przeszkadzać przerzutkom ? A jeśli macie jakieś pomysły w jaki sposób można by było zaoszczędzić trochę kasy nie tracąc na klasie osprzętu że tak to ujmę to piszcie Zaproponujcie mi jeszcze jakieś miłe piasty do przodu i do tyłu. Obręcze mam z 24 szprychami Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Obrecz 24 sprzychy ? Oj to nie watpie zeby w obrej cenie takie piasty znalazl. Osprzet ok , moze korbe bym wzial STX o ile sa jeszcze , toretycznie przod mogla by byc Deorka ja tam wieksze roznicy nie widze miedzy nimi , a dzialac z 8 bedzie na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 to weź piaste na 48 szprych i co drugą dziurke zaplataj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Na razie nic nie kupuj. Jeśli wymienisz Korbę, Przerzutki i Kasetę a łańcuch będzie stary (rozciągnięty) to na pewno zniszczy Ci cały nowy napęd. Sam tak zrobiłem i była to złudna oszczędność . Lepiej kup do tego łańcuch najtańszy Np. Deore kosztuje 48 zł. A co do biegów to LX obsłuży mniejszą ilość, bo więcej niż 9 to na pewno nie ale 8 spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.