Gibolingos Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Szukam ramy sztywnej (roweru) z maksymalnie krótkim tylnym trójkątem. Ma ktoś coś takiego na oku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 A ile masz do wydania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Kona Taro/Honzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Krótki ogon? Kona Honzo. Stalowa, ciężka, ale skręca natychmiast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Honzo - genialnie zwrotna, piekielnie fajna, 414mm ogona, ale ... ponad 3kg ramy czuć w każdym manewrze i mimo mitycznych właściwości stali w tłumieniu drgań, krótki ogon nie służy tu dobrze kręgosłupowi. Dramatycznie sztywna. Marzyłem o tej ramie do czasu przejechania się na niej. Teraz nie mam już marzeń Czy jest jakaś zależność pomiędzy długością ogona a wygodą jazdy na MTB? Wiadomo, że rower będzie zwrotniejszy i skoczniejszy, ale chyba każda rama z krótszym ogonem będzie bardziej bezwzględna dla kręgosłupa. Mam rację czy gadam farmazony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Canfield Bros. Epo ew Nimble9. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Tomek21001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Trek Stache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibolingos Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) powiem tak : przeraża mnie 450mm i rwanie takiego czegos do bunny hopa...3kg ramy się nie boje - i tak lekkie koła są dużo ważniejsze.Na 26er jest odczuwalna roznica pomiedzy 410, a 425 - stad szukam czegoś krótkiego.Wiem, że taki rower bywa podsterowny, ale coś takiego mi pasuje. NS Eccentric ma 420mm - i chyba najtansza opcja (ale to 27,5 er) Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Gibolingos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilbo1 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Szukam ramy sztywnej (roweru) z maksymalnie krótkim tylnym trójkątem. Ma ktoś coś takiego na oku? Jestem tu nowy, pozdrawiam wszystkich! Mam podobny problem, tzn. Treka Stache 5 na oku. Trek zakwalifikował go do traili. Czym to się różni od roweru XC i który jest bardziej uniwersalny? Czy sztywny widelec przy 3" oponach i kołach 29+ to dobry pomysł (czy gumy zastąpią amortyzator)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Bierz Staszka od Treka i nic nie bój. Mam w swoim 29'erze stalowy sztywny wideł od Surly i żyję . Obie ręce mam na miejscu i kręgosłup w całości . Obfite 3" gumy Stache'a spoko tłumić będą większość garbów. A jak szukasz amortyzacji to kup fulla. Dla mnie osobiście amory mogą nie istnieć .Ale ja to ja. Pracuje się głową i ciałem .Wtedy jest zabawa i czuję sens jazdy. Kołysanki z 2x120mm skoku są dla panienek wychowanych na ziarnku grochu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Dla mnie osobiście amory mogą nie istnieć .Ale ja to ja. Pracuje się głową i ciałem .Wtedy jest zabawa i czuję sens jazdy A jak się ląduje na płaskim......siodło wbite w tyłek a kolana w zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) ale chyba każda rama z krótszym ogonem będzie bardziej bezwzględna dla kręgosłupa. Mam rację czy gadam farmazony? Ej, no nie do końca. Rurka rurce też nierówna. Honzo to rama do ciężkiego łomotu, mało subtelna i tam się rzadziej na siodle siada. Można mieć krótki ogon i komfort, ale tu właśnie wchodzi już w grę odpowiedni materiał (profile, grubość rurek), całość konstrukcji tylnego trójkąta, haki, no i oczywiście kunszt tego, kto to wykonał. Nie muszę chyba dodawać, że dodatkowy komfort to odpowiednia guma, ciśnienie, no i odpowiednia sztyca. ___________________________________________ @Gibolingos - budżet Kolego, budżet? BTW. przeglądałeś już ten temat? Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez adamos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi