Skocz do zawartości
  • 0

Jakie rowery do ~1000-1500 (męski i damski)

Gość Piotr

Pytanie

Witam,

Zastanawiam się nad kupieniem rowerów dla siebie i żony.

Główne zastosowanie to jazda po mieście. Jednakże na działce są głównie drogi gruntowe utwardzane i leśne, po których zapewne będziemy sporo jeździć. Dobrze bym wyrobił się w cenie ok 2,5 tyś. zł za 2 rowery. O 100 zł jednak nie będę się wykłócał.

Będziemy jeździć rekreacyjnie a nie na dystansy. Najdalej zapewne do monopolowego  -5km:).

O rowery dbać za bardzo nie będziemy, więc liczy się wytrzymałość a nie osiągi. Oraz tanie części (np. hamulce v-brake a nie tarcze)

Dobrze bym mógł na rowerach zamontować foteliki dla dzieci. 

Mam 180cm, 80cm nogę i 100kg wagi.

Żona jakieś 170cm, 70cm nogę i 50-60kg (wole nie pytać- i tak nie zdradzi..)

Prosiłbym o jakieś ciekawe propozycje. Fajnie gdybym mógł obejrzeć te rowery gdzieś w Warszawie. Nie jest to jednak najważniejsze.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze pytanie  cross czy trekking (odpowiednio pozycja pochylona czy zbliżona do pionowej) ?

Jak już się zdecydujesz na typ - to są już tu dziesiątki wątków pt jaki cross / trekking   do 1300 / 1500 /1200/ etc.lub w adekwatnym  przedziale cenowym. Przejrzyj z ostatnich , powiedzmy, 2 miesięcy.

Jeśli wybierzesz coś (rozsądnie zresztą ) ze stajni Transroweru to nawet w okolicy stolicy da się to zobaczyć / przymierzyć.

Dla żony rama 17", dla ciebie pewnie też -  choć może dasz radę i na 19"...

Witam ponownie,

Troszkę się rozeznałem co chcę. Niestety porównanie to już inna bajka:/

Dla siebie wybrałem crossa na ramie 19". Fajnie by miał on hamulce v-brake i regulowane siłowniki w widelcu.

Skłaniam się do KANDS Maestro, lub LAZARO INTEGRAL v3 (prawie nigdzie już nie ma)

Dla żony szukam  trekking 17" z hamulcem v-brake, regulowanym siłowniki w widelcu, regulowanym kontem nachylenia kierownicy, w miarę lekki (aluminiowy bagażnik itd).

Podajcie proszę jakiś konkretny model, ewentualnie zasugerujcie jeszcze coś innego.

Dla piękniejszej połowy http://allegro.pl/2014-lazaro-senatore-v2-lady-mocny-w-dobrej-cenie-i5591078688.html

Dla ciebie http://allegro.pl/king-of-the-road-lazaro-integral-v3-men-17-grafit-i5587187255.html

Jeśli noga 80 cm ( dobrze zmierzona ?) - to żadne 19" w przypadku crossa od Transroweru nie wchodzi w grę ...

Noga liczona od ziemi aż po same...   Tylko, że na bosaka. Więc może będzie 81cm z butem:)

Pablo- dzięki za konkretną odpowiedź. Niestety, tych rowerów już praktycznie nie ma. Może coś jednak z Kansa?

Czy można rowery Lazaro, Kansa kupić gdzieś w Warszawie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...