Skocz do zawartości
  • 0

Jakie rowery do ~1000-1500 (męski i damski)

Gość Piotr

Pytanie

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad kupieniem rowerów dla siebie i żony.

Główne zastosowanie to jazda po mieście. Jednakże na działce są głównie drogi gruntowe utwardzane i leśne, po których zapewne będziemy sporo jeździć. Dobrze bym wyrobił się w cenie ok 2,5 tyś. zł za 2 rowery. O 100 zł jednak nie będę się wykłócał.

Będziemy jeździć rekreacyjnie a nie na dystansy. Najdalej zapewne do monopolowego  -5km:).

O rowery dbać za bardzo nie będziemy, więc liczy się wytrzymałość a nie osiągi. Oraz tanie części (np. hamulce v-brake a nie tarcze)

Dobrze bym mógł na rowerach zamontować foteliki dla dzieci. 

Mam 180cm, 80cm nogę i 100kg wagi.

Żona jakieś 170cm, 70cm nogę i 50-60kg (wole nie pytać- i tak nie zdradzi..)

Prosiłbym o jakieś ciekawe propozycje. Fajnie gdybym mógł obejrzeć te rowery gdzieś w Warszawie. Nie jest to jednak najważniejsze.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwsze pytanie  cross czy trekking (odpowiednio pozycja pochylona czy zbliżona do pionowej) ?

Jak już się zdecydujesz na typ - to są już tu dziesiątki wątków pt jaki cross / trekking   do 1300 / 1500 /1200/ etc.lub w adekwatnym  przedziale cenowym. Przejrzyj z ostatnich , powiedzmy, 2 miesięcy.

Jeśli wybierzesz coś (rozsądnie zresztą ) ze stajni Transroweru to nawet w okolicy stolicy da się to zobaczyć / przymierzyć.

Dla żony rama 17", dla ciebie pewnie też -  choć może dasz radę i na 19"...

Napisano

Witam ponownie,

Troszkę się rozeznałem co chcę. Niestety porównanie to już inna bajka:/

Dla siebie wybrałem crossa na ramie 19". Fajnie by miał on hamulce v-brake i regulowane siłowniki w widelcu.

Skłaniam się do KANDS Maestro, lub LAZARO INTEGRAL v3 (prawie nigdzie już nie ma)

Dla żony szukam  trekking 17" z hamulcem v-brake, regulowanym siłowniki w widelcu, regulowanym kontem nachylenia kierownicy, w miarę lekki (aluminiowy bagażnik itd).

Podajcie proszę jakiś konkretny model, ewentualnie zasugerujcie jeszcze coś innego.

Napisano

Noga liczona od ziemi aż po same...   Tylko, że na bosaka. Więc może będzie 81cm z butem:)

Pablo- dzięki za konkretną odpowiedź. Niestety, tych rowerów już praktycznie nie ma. Może coś jednak z Kansa?

Czy można rowery Lazaro, Kansa kupić gdzieś w Warszawie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...