Skocz do zawartości

[Rower] Unibike Crossfire GTS 2015

adamdams

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie rozmiaru ramy w/w modelu.

W zeszłym roku śmigałem na Unibike Fusion 29er rama 19", teraz postanowiłem przesiąść się na cross'a.

Mój wzrost 181cm, długość nogi od wewnątrz 81,5cm.

Sprzedawca powiedział mi, że jestem na pograniczu 19/21" - przymierzyłem się - w 21" przednie koło podniosłem jedynie na 5cm dlatego zdecydowałem się na 19... Ale zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem.

Ogólnie pozycja wydaje się OK, siodełko mam wysunięte w taki sposób, że do ogranicznika brakuje jeszcze 5cm.

Jednak gryzie mnie to, czy nie powinienem zastanowić się nad wymianą na 21... Czy jazda była by bardziej komfortowa? Co dałabymi taka zmiana?

p.s. Fusion to był rower MTB, być może dla crossa powinienem zdecydować się na większą...

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.