kal Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam mam zamiar jeszcze w sierpniu wybrać się na rower w góry. Mam tylko dylemat ponieważ nie mam pojęcia gdzie jechać. W górach na rowerze byłem tylko raz w Rytrze. Zastanawiam się nad Wisłą - Szczyrkiem i Krynicą - Muszyną. W Wiśle byłem parę razy na nogach, ale nie jakoś w terenie ( tylko raz na Soszowie ). Jednak w tej chwili nie mam pojęcia co wybrać. Jeżdżę w MTB i trochę w maratonach. Chodzi mi żeby trasy nie były jakieś downhill'owe czy coś tylko żeby były to ciekawe górskie trasy - ogólnie kwintesencja MTB ale nie jakoś ekstremalnie. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Część Śląska jest dużo trudniejsza a w zasadzie najtrudniejsza ze wszystkich co nie zmienia faktu, że są łatwiejsze odcinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kal Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tylko obawiam się czy w krynicy nie będą jakieś małe góry lub asfalty, bo chciałbym popodjeżdżać i szybko pozjeżdżać jakimiś szutrami w lesie lub pojeździć po szczytach i grzbietach, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 A co to musi być Krynica, która jest jednym z najgorszych miejsc na miejscówkę?? Masz po drodze Żegiestów, Wierchomlę, czy Muszynę, że o Piwnicznej nie wspomnę. A Krościenko czy Szczawnica z pobliskimi Małymi Pieninami to też Sądecki Cały Sądecki to "królestwo" szybkich szlaków i takich samych szutrówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kal Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 No właśnie a możesz dokładniej powiedzieć czemu nie krynica? Tak z ciekawości że słabe trasy czy dużo ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Część Śląska jest dużo trudniejsza Jeśli nie masz większej "praktyki" w jeżdżeniu po górach ,to okolice Szczyrku mogą okazać zbyt wymagające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 No właśnie a możesz dokładniej powiedzieć czemu nie krynica? Tak z ciekawości że słabe trasy czy dużo ludzi? Z czysto technicznego punktu widzenia. To trochę tak jak byś chciał zwiedzać na ten przykład Gorce z Rabki. Zawsze jak się planuje wypad w miejsce w którym się nie było a chce jak najwięcej zjechać to tak by miejscówka była możliwie "centralnie". Z Piwnicznej miał byś dokładnie to co chcesz czyli blisko w rejon Obidzy, Rogacza i druga strona z rejonem Pisanej Hali, Łabowskiej czy rejon Pustej Wielkiej. Krynica nie jest zła ale jest raczej na kilka dni wiec jak to ma być tyle to jedz do tego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xBL1NKx Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam mam zamiar jeszcze w sierpniu wybrać się na rower w góry. Mam tylko dylemat ponieważ nie mam pojęcia gdzie jechać. W górach na rowerze byłem tylko raz w Rytrze. Zastanawiam się nad Wisłą - Szczyrkiem i Krynicą - Muszyną. W Wiśle byłem parę razy na nogach, ale nie jakoś w terenie ( tylko raz na Soszowie ). Jednak w tej chwili nie mam pojęcia co wybrać. Jeżdżę w MTB i trochę w maratonach. Chodzi mi żeby trasy nie były jakieś downhill'owe czy coś tylko żeby były to ciekawe górskie trasy - ogólnie kwintesencja MTB ale nie jakoś ekstremalnie. Z góry dzięki za pomoc. W Wiśle i okolicach jest bardzo dużo fajnych tras, wcale nie są mega wymagające, trzeba wiedzieć gdzie jechać. Mieszkam w Wiśle od 'nastu' lat i znam dobrze te tereny. Polecam, bo jest gdzie pojeździć. Jedna z lepszych to trasa przez Białą Wisełkę w stronę Salmopolu i dalej do Brennej. To jest jedna z lepszych tras na jakich tu jeżdzę po raz któryś. Zapraszam do Wisły na wspólną jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kal Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Znalazłem też miejscowość o nazwie Milówka koło Żywca za Baranią Górą tylko obawiam się czy nie będzie tam nudno. A z tą Wisłą to mi zamieszałeś tak że już nie wiem No muszę jeszcze raz poważnie rowzważyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Z Milowki...mozesz skrecic petle Rysianka - Miziowa - Romanka, mozesz na Barania do Skrycznego, mozesz na Baranie w strone Wisly, mozesz podjechac do Rajczy i worek Raczanski, mozesz wszystko jak dawal Sokol z WWO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.