Piotr3 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam Z reguły nie jeżdżę rowerem, ale chciałbym to zmienić i dlatego uderzam do Was z takim tematem. ;D Poszukuję od dłuższego czasu fajnego roweru za nieduże pieniądze. Przeglądając aukcje natknąłem się na dwa rowerki: 1) Romet Rambler 2.0 LTD: http://allegro.pl/rower-romet-rambler-r-line-2-0-ltd-ham-hydrauli-i5571963504.html 2) Romet Rambler 9.0 LTD: http://allegro.pl/rower-romet-rambler-9-0-ltd-hamulce-tarczowe-i5571964427.html Poważnie zastanawiam się nad nimi, ale dlatego, że kompletnie nie mam pojęcia żadnego o sprzęcie jaki jest tam wsadzony potrzebuję pomocy. Bardzo proszę obeznanych w temacie kolegów o kilka podpowiedzi. Zastanawiam się czy warto dopłacić 250 zł za Ramblera 2.0. Zależy mi na sprzęcie, który posłuży mi dłuższy czas. Może w przyszłości na dobre wciągnie mnie na amen jazda na rowerze. ;D Mieszkam na wsi, w mojej okolicy jest mnóstwo "off-roadowego" terenu i głównie do takiej jazdy będę użytkował rowerek Pozdrawiam
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 9.0 mechaniczne hamulce i "amortyzator" zoom czyli złom 2.0 hamulce hydrauliczne i trochę lepszy amortyzator bo posiada już jakieś tłumienie i blokadę ale ten model szybko łapie luzy Pozostały osprzęt mają podobny a chyba nawet identyczny
Piotr3 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Napisano 2 Sierpnia 2015 Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe propozycje (do 1300,-) bardzo proszę o nie
popio Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Marcin ale czy za tą cene to te rowery to dobra okazja? bo tez sie nad nim zastanawiam chyba ze jest cos lepszego....
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Coś lepszego ciężko będzie znaleźć. Według mnie jest to dobra cenna ale poczekaj jeszcze na opinie innych.
popio Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 ok dziekowac sorry za wpis w nieswoim temacie . zakladam swoj bo mam watpliwosci pewne.
Piotr3 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Napisano 2 Sierpnia 2015 Co to znaczy, że łapie luzy? Gdzie? Co sądzisz o samym osprzęcie?
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Łapie luzy na plastikowych ślizgach a czasem nowe już mają luzy. Osprzęt Deore jest dobry do takiego użytkowania wystarczyło by nawet Alivio(niższa grupa).Hamulce jedene z tańszych ale nie ma tragedii na pewno będą dużo lepsze do mechanicznych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.