tomeeek07 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Witajcie, mam w swoim rowerze hamulce Shimano 2300 STI. Za niedługo trzeba będzie wymienić klocki, a z tego względu, że mam również trochę pordzewiałe tam śrubki to myślałem nad wymianą całych hamulców. Przykładowo hamulce Shimano Sora, bo również taki mam osprzęt w rowerze. Jak sprawdzam w sklepie koszt jednej pary to jakieś 70 zł. Co sądzicie o takiej inwestycji? Warto, czy może powymieniać w tych co mam tylko śrubki (jeśli jest taka możliwość) i klocki? Cytuj
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Raczej nie warto wymieniać jeśli są sprawne. Które śruby są zardzewiałe? Cytuj
tomeeek07 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Napisano 2 Sierpnia 2015 @up Te co trzymają klocek i te po prawej stronie co są na foto. Hamulce z wyglądu mam identyczne, więc daje zdjęcia z neta. Cytuj
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Śruby trzymające klocki dostaniesz w komplecie z nowymi klockami. Tą drugą śrubę spróbuj jakoś wyczyścić albo wymień jeśli uda ci się znaleźć podobną Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi