Skocz do zawartości

[Identyfikacja] Identyfikacja roweru, firmy, czegokolwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nie będę się rozpisywał, proszę o pomoc w identyfikacji nazwy firmy, która wyprowadziła ze swojej fabryki to o to rower.

Niestety nie mogę dojść nazwy lub kraju, w którym mógł zostać wyprodukowany. Proszę o ewentualne wskazówki , za wszelką pomoc dziękuję.

Pozdrawiam

CIWkeOj.jpg

1DsvK8D.jpg

• Mod Team
Napisano

Wygląda na rower BRILLANT.

Kwestia : polski,czy holenderski ?

Sądząc po napisie na podsiodłówce ( bodajże KRRISSL ) prędzej z Holandii.

Najlepiej niech się wypowie jakiś spec od staroci,bo trudno coś więcej znależć

Napisano

To z pewnością nie jest nazwa Krrissl , ponieważ druga "r" jest jakby inna. Strzelam, że to coś włoskiego, chociaż nie mam pewności, że kierownica jest oryginalna (3TTT Italy Touriste).

Czekam na odpowiedź na jednym włoskim forum rowerowym, może tam coś wymyślą.

Dlaczego zależy mi na dojściu do nazwy? Ponieważ chciałbym doprowadzić rower do stanu z lat świetności. Zdjęcia z renowacji będą pewnie gdzieś zamieszczane.

Pozdrowienia

• Mod Team
Napisano

To drugie "inne" r też zwróciło moją uwagę,ale w takim razie co to za litera i słowo ?

Wiem,że nie chodzi tu o litery,ale o rower,jednak jak wyjaśnisz zagadkę,to daj znać.

Napisano

Dostałem odpowiedź,

najprawdopodobniej rama jest producenta Chiorda , model Agrati Crown , niby jest najbardziej podobny do tej serii , niezależnie od tego jak jest znakowany.

Rower kupiłem około 10-11 lat temu na giełdzie za 150 zł , kto by pomyślał ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...